Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

“Steek je je hoofd boven het maaiveld uit, dan loop je een verhoogd risico”

Beveiliging gaat veel verder dan het installeren van beveiligingsapparatuur. Het Family Security Office van International Security Partners ondersteunt families die, om wat voor reden dan ook, een veiligheidsrisico lopen. Reier Slump is Consultant bij het Family Security Office en vertelt over de rol van ISP als spin in het web van beveiliging. Ontzorgen: dat is het doel. 

De spin in het web van veiligheidszorg  

Het Family Security Office van ISP is er voor personen en families die op wat voor manier dan ook in de belangstelling staan. Reier: “Steek je je hoofd boven het maaiveld uit, dan loop je een verhoogd risico. Of dat nou in de politiek, journalistiek of zelfs de topsport is.” Elke situatie is anders, en goede beveiliging gaat veel verder dan het installeren van camera’s. Reier vervolgt: “We kijken samen met de familie naar de veiligheidsrisico’s. Waar zit hun zorg? Vervolgens hoeft men maar één telefoonnummer te onthouden: dat van ons. Wij zijn de spin in het web tussen alle partijen die nodig zijn voor de beste veiligheidszorg.” 

“Expertise moet je daar halen waar het thuishoort”

Voor een waterdicht plan van aanpak is samenwerking cruciaal. Denk daarbij aan installateurs en alarmcentrales, maar ook aan de politie, wijkagenten, surveillancediensten, particuliere veiligheidsdiensten, gemeenten en PA’s – iedere stakeholder wordt betrokken in het vooraf samen met de familie opgezette veiligheidsplan. Elke betrokkene weet hoe er gehandeld moet worden in iedere situatie. ISP onderhoudt de contacten met alle partijen en koppelt informatie waar nodig terug aan de familie. ISP is bovendien onafhankelijk. “Expertise moet je daar halen waar het thuishoort. We werken samen met partners die we kennen en vertrouwen,” vertelt Reier. Deze partijen en bedrijven voldoen aan strenge eisen. Daar worden ze jaarlijks meermaals door ISP op gecontroleerd, bijvoorbeeld middels een inbraaksimulatie. 

Advies op maat en acteren op basis van begrip

Wat het Family Security Office doet kan eigenlijk worden samengevat in één woord: ontzorgen. Dat is waar ISP voor staat, dat is het doel. De consultants van het Family Security Office zijn bekende gezichten waarop vertrouwd kan worden. Het zijn gevers van een objectief advies – iemand die de deur niet bij je plat loopt, maar die je wel écht begrijpt en daarop ook acteert. Want ISP is geen doorgeefluik. Reier: “We adviseren niet alleen over een oplossing, we zorgen dat die oplossing er komt. Er hoeft maar een vraag te komen en wij regelen het. Of het nou gaat om een woning, voertuig, persoonlijke beveiliging of iets daar tussenin. En tegenwoordig verschuift dat ook steeds meer naar het online gebied.”

De rol van cybercrime in het Family Security Office

Er vinden continu ontwikkelingen plaats op het gebied van cybercrime. “Hopelijk kent iedereen ondertussen het sms’je waarin aan pa wordt gevraagd om wat geld over te maken. Maar het gaat helaas veel verder dan dat,” zegt Reier. Advies en verregaande controles helpen families bij het veilig houden van online gegevens, zowel op privé- als werkgebied. Denk bij zo’n controle bijvoorbeeld aan een pentest waarin wordt gekeken hoe er in een netwerk ingebroken kan worden. Lekken kunnen vervolgens gedicht worden. Daarnaast voert ISP standaard twee keer per jaar een online screening uit. Indien nodig wordt er actie ondernomen om gegevens die ongewenst online staan te laten verwijderen. 

Kleine handelingen hebben grote gevolgen   

Natuurlijk is het van belang dat gegevens in de eerste plaats niet ongewenst op het internet belanden. Reier: “Wachtwoorden, een VPN, software-updates, een gastennetwerk voor wifi, tweestapsverificatie  – ogenschijnlijk simpele maatregelen, maar met grote impact.” Denk ook aan de gevolgen van thuiswerken: een lek in de privéomgeving kan leiden tot risico’s op werkgebied en andersom. “Daarnaast gaat AI een steeds grotere rol spelen in cybercrime. Gezichtsherkenning is al een vorm van AI, net als je navigatiesysteem met live view. Handig, maar we maken families graag bewust van de risico’s,” aldus Reier. 

Ondersteuning voor u en uw gezin 

We helpen u graag bij het waarborgen van de veiligheid en privacy van u en uw familie. Wilt u meer weten over het Family Security Office? Neem dan contact met ons op.