Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Zwakke plekken in uw systemen en/of applicaties zijn niet direct zichtbaar, maar kunnen veel schade aanrichten wanneer een hacker via deze plekken inbreekt. Zijn uw systemen kwetsbaar? En bent u zich bewust van de risico’s die u loopt wanneer uw systemen kwetsbaar zijn? Middels een kwetsbaarheidsscan kunt u, uw systemen of het gehele computernetwerk laten controleren op zwakke plekken.

Hoe wij een kwetsbaarheidsscan uitvoeren

Met een kwetsbaarheidsscan beoordeelt onze ethical hacker de kwaliteit van de beveiliging van uw systeem, applicatie of computernetwerk. Heeft u voldoende maatregelen genomen om ongewenste bezoekers buiten te houden, of zijn er wellicht aanpassingen nodig? Er wordt een controle uitgevoerd op bekende kwetsbaarheden en er wordt vastgesteld of er maatregelen genomen moeten worden om het beveiligingsniveau te verhogen.

Het resultaat van de scan vatten we voor u samen in een rapportage met eventueel te nemen verbeter maatregelen. Indien u dit wenst, kunnen wij u helpen bij het implementeren van deze verbetermaatregelen.

Wanneer is het tijd voor een kwetsbaarheidsscan

Zwakke plekken in uw computernetwerk kunnen dagelijks ontstaan. Door het uitvoeren van een update (of juist het nalaten hiervan), het veranderen van een wachtwoord of door het klikken op een link in een mail.

Periodiek een scan uitvoeren, helpt u om deze kwetsbaarheden tijdig te detecteren en hierop te acteren.

Een kwetsbaarheidsscan als onderdeel van een audit informatiebeveiliging

Een kwetsbaarheidsscan kan ook onderdeel zijn van een audit informatiebeveiligings. Tijdens deze audit bekijken wij hoe uw organisatie omgaat met gevoelige informatie, en welke processen en procedures hierbij een rol spelen. Door als onderdeel van deze audit een scan uit te laten voeren, krijgt u een compleet beeld over hoe het is gesteld met de technische en organisatorische informatiebeveiliging van uw organisatie.

Bewustwording van de zwakke plekken binnen uw organisatie

Hackers beperken zich niet alleen tot de computers en laptops waar de medewerkers van uw organisatie dagelijks mee werken. Ook zwakke plekken in bewakingssystemen, toegangspoorten en woonhuisbeveiliging kunnen een doelwit zijn.

Ook deze bedrijfsonderdelen, indien aanwezig, kunnen wij meenemen in onze kwetsbaarheidsscan. Onze cybersecurity expert vertelt u hier graag meer over.

Laat International Security Partners uw kwetsbaarheidsscan uitvoeren

International Security Partners heeft jarenlange praktijkervaring op het gebied van risicomanagement. Wij weten welke cyber risico’s uw organisatie kan lopen, en hoe deze te beheersen. Een kwetsbaarheidsscan is één van de tools die wij hiervoor kunnen inzetten.

Naast de kwetsbaarheidsscan kunnen wij u ondersteunen en ontzorgen met onze andere cybersecurity diensten:

Om uw risico’s op het gebied van cybersecurity te beperken en te beheersen, kunnen wij voor u een maatwerk pakket samenstellen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Kwetsbaarheidsscan versus pentest

Een kwetsbaarheidsscan en een pentest worden nog wel eens met elkaar verward, terwijl dit twee verschillende diensten zijn.
Het verschil tussen de kwetsbaarheidsscan en een pentest zit in de verschillende doelstellingen. Bij de scan wordt de algehele beveiliging van het te testen systeem in kaart gebracht aan de hand van een vastgestelde norm.

Bij de pentest wordt er geprobeerd om via kwetsbaarheden daadwerkelijk het systeem te manipuleren. Hiermee wordt de potentiële impact van eventuele kwetsbaarheden direct zichtbaar.
Uiteraard ontvangt u als opdrachtbever bij beide diensten na afloop een rapport met eventuele verbetermaatrelen en kunnen wij u helpen bij het implementeren hiervan.

Twijfelt u tussen een kwetsbaarheidsscan of een pentest, neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer informatie?
Evert Slaman
Manager Fraude & Integriteit