Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Maakt u zich zorgen over de kwetsbaarheid van uw systemen of applicaties? Sommige zwakke plekken zijn misschien niet direct zichtbaar, maar kunnen veel schade aanrichten wanneer een hacker inbreekt. Wij helpen u graag met een kwetsbaarheidsscan, waarmee we uw gehele computernetwerk laten controleren.

Hoe wij een kwetsbaarheidsscan uitvoeren

Met een kwetsbaarheidsscan beoordeelt onze ethical hacker de kwaliteit van de beveiliging van uw systeem, applicatie of computernetwerk. Dit doen wij door:

  • Het in kaart brengen van uw huidige maatregelen en het bepalen van eventuele aanpassingen;
  • Het controleren van bekende kwetsbaarheden en het bepalen of er extra maatregelen genomen moeten worden om het beveiligingsniveau te verhogen;
  • Het samenvatten van de scan in een rapportage en, als u dat wilt, ondersteuning bieden bij het implementeren van aangeraden verbetermaatregelen.

Een kwetsbaarheidsscan kan ook onderdeel zijn van een audit informatiebeveiliging. Tijdens deze audit bekijken wij hoe uw organisatie omgaat met gevoelige informatie, en welke processen en procedures hierbij een rol spelen. Zo krijgt u een compleet beeld van de status van de technische en organisatorische informatiebeveiliging van uw organisatie.

Bewustwording van zwakke plekken

Hackers beperken zich niet alleen tot de computers en laptops van uw medewerkers. Ook zwakke plekken in bewakingssystemen in toegangspoorten en woonhuisbeveiliging kunnen een doelwit zijn. Op aanvraag nemen we deze en andere bedrijfsonderdelen mee in de kwetsbaarheidsscan.

Kwetsbaarheidsscan versus pentest

Een kwetsbaarheidsscan is niet hetzelfde als een pentest. Het verschil zit ‘em in de doelstellingen. Zo wordt bij de scan de gehele beveiliging van het systeem in kwestie in kaart gebracht aan de hand van een vastgestelde norm. Bij een pentest wordt het systeem gemanipuleerd via kwetsbaarheden, waarmee de potentiële impact direct zichtbaar wordt. Bij beide diensten ontvangt u na afloop een rapport met eventuele verbetermaatregelen en helpen wij u met de implementatie. Voor beide diensten kunt u bij ons terecht, dus neem vooral contact met ons op. Wij adviseren u graag. 

Wij helpen u graag verder

Met onze jarenlange praktijkervaring weten we maar al te goed welke cyberrisico’s uw organisatie loopt en hoe u deze beheerst. Een kwetsbaarheidsscan is slechts een van de gereedschappen, waarmee we u kunnen helpen. Daarnaast kunnen wij u ontzorgen met de volgende cybersecuritydiensten:

Om uw risico’s op het gebied van cybersecurity te beperken en te beheersen, kunnen wij voor u een pakket op maat samenstellen. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij helpen u graag verder. 

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Laat dan gerust een bericht achter via onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Neem contact met ons op
Rick Heijnen
Onderzoeker