Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Een security audit is een gericht onderzoek naar beveiligingsrisico’s van één of meerdere onderdelen van het bedrijfsproces. Met de audit geven we u inzicht in verschillende beveiligingsrisico’s. Denk aan fraude, chantage, afpersing, ontvoering, cybercriminaliteit, diefstal van goederen of informatie, ongeoorloofd toegang of bedreiging van persoonlijke veiligheid.

De uitkomst van de audit stelt u in staat vastgestelde risico’s te voorkomen, beperken en beheersen. Een security audit van International Security Partners bestaat uit de volgende stappen:

  • Het doen van een risicoanalyse met oog voor mogelijke bedrijfs- en cyberrisico’s;
  • Het doen van interviews;
  • Het analyseren van bestaande relevante plannen en procedures;
  • Het doen van een rondgang op het bedrijf;
  • Een heldere rapportage met bevindingen en aanbevelingen.
Ruim 35 jaar ervaring
Wij kennen onze klanten en weten wat ze doen
ISO 27001 gecertificeerd

Risicoanalyse

Een risicoanalyse vormt een vast onderdeel van onze security audit. Hiermee brengen we de mogelijke risico’s duidelijk in beeld en wordt duidelijk waartegen beveiligd moet worden. Om de risico’s te analyseren gebruiken we ons zelfontwikkelde analyse-instrument, dat zijn toegevoegde waarde in praktijk bewezen heeft. Met het instrument rangschikken we de vastgestelde risico’s naar waarschijnlijkheid en effect.

Interviews en rondgang

Om een zo goed mogelijk beeld van uw bedrijf en alles en iedereen wat daarbij hoort te krijgen, nemen we een aantal interviews af en doen we een rondgang op het bedrijf. Dat ziet er zo uit:

  • Tijdens de interviews wordt er onder meer aandacht besteed aan onderwerpen zoals bedrijfsactiviteiten, locaties en landen waar activiteiten plaatsvinden, bedrijfscultuur, kritische bedrijfsprocessen en de afhankelijkheid daarvan. Ook kijken we samen met u naar de organisatorische (ICT-)beveiligingsmaatregelen;
  • De rondgang op het bedrijf is bedoeld om een indruk te krijgen van de omgevingsrisico’s, activiteiten die plaatsvinden en de bouwkundige- en elektronische beveiligingsmaatregelen.

De waarde van een security audit

De security audit biedt een objectief, onafhankelijk en professioneel oordeel over de beveiligingsrisico’s van uw organisatie. Op basis van de bevindingen bent u in staat om verbetermaatregelen te nemen ter bevordering van de continuïteit en het imago van uw organisatie.

Wij helpen u graag verder

Naast een security audit kunnen wij u ook helpen met het nemen van technische beveiligingsmaatregelen of het inzetten van een mystery guest om uw beveiligingsconcept te testen. Wat het ook is, neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

Graag ontvang ik de menukaart Security Consultancy

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.