Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

‘Criminelen maken gebruik van diensten van de bovenwereld, boven- en onderwereld raken zo met elkaar verweven. Criminelen beïnvloeden op deze manier onze samenleving. Als gevolg hiervan raken normen vervaagd en neemt het gevoel van veiligheid en leefbaarheid af. Dit heet ook wel ondermijning.’ (Bron: Rijksoverheid.)

Waarom is ondermijning een spraakmakend thema voor International Security Partners?

In onze praktijk zien wij dat organisaties zich niet bewust zijn van de risico’s van ondermijning. Pas als deze organisaties slachtoffer zijn geworden, benaderen ze ons voor hulp en ondersteuning.

Onze integrale risicomanagement benadering, biedt oplossingen voor het voorkomen en bestrijden van risico’s als gevolg van ondermijning.

Als organisatie kunt u in aanraking komen met ondermijning

Vanuit justitie en politie komt er de laatste jaren steeds meer aandacht voor dit onderwerp, dat kan de reden zijn dat er in 2017, 25% meer vonnissen zijn uitgesproken in de aanpak tegen ondermijning ten opzichte van 2015 (Bron: WODC onderzoek criminele samenwerkingsverbanden 2018). De vraag die naar aanleiding van deze cijfers wellicht in u op komt is: Welke organisaties worden dan slachtoffer?

“Alle organisaties in de bovenwereld kunnen slachtoffer worden van ondermijning, dit omdat criminelen gebruik maken van de diensten uit deze bovenwereld.

Legale financiële dienstverleners worden gebruikt om geld wit te wassen, denk hierbij aan verzekeraars en banken. Post- en pakketdiensten worden gebruikt om illegale goederen te versturen, een elektricien kan ingehuurd worden voor de stroomvoorziening in een hennepkwekerij en een vastgoedverhuurder wordt gebruikt voor het huren van panden voor de opslag van bijvoorbeeld drugs of wapens (Bron: RSIV & Rijksoverheid)”

Voorkomen van ondermijning
Welke factoren spelen hierbij een rol
Bekijk deze dienst
Screening als middel tegen ondermijning
Wilt u meer informatie over het screenen van uw medewerkers?
Bekijk deze dienst
Slachtoffer van ondermijning, wat nu?
Wat gebeurt er binnen uw organisatie wanneer u slachtoffer wordt van ondermijning
Bekijk deze dienst