Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

In onze praktijk worden we bijna dagelijks geconfronteerd met zaken als fraude, afpersing, bedreiging of stalking. Daarbij wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van computers, tablets en/of smartphones. Het gebruik van deze apparatuur laat digitale sporen achter. Middels een digitaal forensisch onderzoek, onderzoeken we deze digitale sporen, om zo de dader te achterhalen en/of schade voor onze opdrachtgevers te beperken.

Wat is digitaal forensisch onderzoek

Met een digitaal forensisch onderzoek kan er achterhaald worden of er fraude is gepleegd en door wie. Het verkregen bewijsmateriaal kan helpen om de toedracht te bepalen en eventuele verbetermaatregelen op te stellen om herhaling te voorkomen.

Digitaal forensisch onderzoek is veelal een deelonderzoek van het algehele onderzoek wat daarnaast nog bestaat uit een tactisch forensisch onderzoek.

Hoe werkt onze digitale forensisch onderzoeker

De digitale forensisch onderzoeker van ISP, onderzoekt de digitale omgeving waar het misbruik heeft plaatsgevonden. De data van alle mogelijke gegevensdragers die hierbij van toepassing zijn, worden veiliggesteld en onderzocht. Hierbij moet u denken aan gegevensdragers zoals laptops, harde schijven, telefoons of back-up tapes. Daarnaast wordt er gekeken naar de informatie die via het bedrijfsnetwerk is gedeeld.
De op deze wijze verkregen informatie, wordt geanalyseerd en kan vervolgens worden gebruikt bij interviews van slachtoffers, getuigen en/of verdachten en dienen als ondersteunend bewijsmateriaal.

Wat ISP voor u kan betekenen op het gebied van digitaal forensisch onderzoek

International Security Partners heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van forensisch onderzoek. Hierbij wordt, naast inzet van de traditionele onderzoeksmethoden, ook onderzoek verricht in digitale systemen en omgevingen. Zo wordt bijvoorbeeld onderzocht op welke wijze er misbruik is gemaakt van een systeem, of op welke wijze onbevoegden zichzelf toegang tot een systeem hebben verschaft. Elk onderzoek sluiten wij af met een rapportage en eventuele aanbevelingen om de kans op herhaling te voorkomen.

De digitaal forensisch onderzoeker

Wanneer u een digitaal forensisch onderzoek wilt laten uitvoeren door ISP, dan bent u verzekerd van een onderzoek gericht op uw onderzoeksvraag. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Schijf Forensisch Onderzoek

Actieve, gewijzigde of verwijderde bestanden van de opslagmedia worden geanalyseerd.

Netwerk Forensisch Onderzoek

Het computernetwerkverkeer wordt gemonitord en geanalyseerd, waardoor belangrijke informatie en juridisch bewijsmateriaal verzameld kan worden.

E-mail Forensisch onderzoek

Dit digitaal forensisch onderzoek is gericht op het herstel en de analyse van e-mails, met inbegrip van verwijderde e-mails, agenda’s en contactpersonen.

Forensische data-analyse

Bij het uitvoeren van forensische data-analyse wordt informatie geanalyseerd om zodoende frauduleuze patronen of signalen zichtbaar te maken. Hierbij kan het om diverse soorten van data gaan, bijvoorbeeld data afkomstig uit applicatiesystemen en databases.

Onze digitaal forensisch onderzoeker kan elke vorm van fraude voor u onderzoeken, neem contact met ons op voor meer informatie.

De voordelen van digitaal forensisch onderzoek

  • Het onderzoek wordt uitgevoerd met het oog op de belangen van uw organisatie;
  • De bevindingen uit het onderzoek kunt u gebruiken bij (gerechtelijke) procedures;
  • Voorkomen van verdere schade;
  • Advies met betrekking tot verbetermaatregelen;
  • Hulp en ondersteuning bij eventueel te nemen vervolgstappen.

Overige diensten op het gebied van fraude en integriteit

Vermoedt u dat er fraude wordt gepleegd binnen uw organisatie? Laat ons deze vermoedens voor u onderzoeken.

Naast digitaal forensisch onderzoek, kunnen wij op het gebied van fraude en integriteit het volgende voor u betekenen:

De medewerkers van ISP geven u graag geheel vrijblijvend advies en antwoord op al uw vragen.

Heeft u direct ondersteuning nodig, dan zijn wij 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar.

Keurmerk

Wij zijn in het bezit van het kwaliteitskeurmerk particulier onderzoeksbureau op grond waarvan wij gehouden zijn aan de door het ministerie van justitie vastgestelde privacy gedragscode. Voor het keurmerk worden wij jaarlijks aan een audit onderworpen waarbij interne processen en procedures getoetst worden op naleving wet-, regelgeving, integriteit en omgaan met privacy gevoelige informatie.

Graag ontvang ik menukaart Fraude en integriteit