Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Ina Koks: ISP’s eigen Juffrouw Mier

Ken je Ina Koks, Backoffice medewerker bij International Security Partners, dan begrijp je dat de vergelijking met Juffrouw Mier op z’n plaats is. Ja, die uit de Fabeltjeskrant. Want geen probleem is te ingewikkeld, ieder brandje wordt geblust en elke vraag wordt beantwoord. Ina weet altijd raad, al sinds 1990. Of het saai wordt, na al die jaren? Absoluut niet. Ina: “Bij ISP geldt: never a dull moment.

Werken tussen de mensen

In 1990 verhuist Ina van Arnhem naar Dronten en start ze haar ondertussen drieëndertig jaren tellende carrière bij ISP. Ze voert eerst algemene ondersteunende werkzaamheden uit, en ondersteunt later de afdeling Fraude & Integriteit, die dan nog Bedrijfsrecherche heet. “Ik werkte al die tijd werkelijk op de afdeling, aan het hele traject. Toen kwam het secretariaat en werd dat losgekoppeld,” vertelt Ina. Ze mist het tussen de mensen werken en switcht eerst naar de afdeling Verkoop en daarna toch naar een andere werkgever. Maar na krap drie weken in haar nieuwe functie weet ze al: dit is het ook niet.

“Juffrouw Mier, dat is meer mijn ding”

Ina: “ISP is een bedrijf waarbij je heel zelfstandig moet werken. Zo van: ‘Kijk maar hoe je het oplost, ik hoef alleen het resultaat te zien.’ Bij dit nieuwe bedrijf was het het tegenovergestelde. Ik hoefde niks te weten.” Ook het lot wil het anders: ze wordt zodra ze weg is al benaderd door een oud-collega van ISP. “Of ik anders niet op de afdeling Training & Opleiding wilde komen werken. Als ondersteuner. Toen ben ik teruggegaan,” vertelt Ina. “Juffrouw Mier, dat is meer mijn ding. Ik houd ervan flexibel te moeten zijn, als ik te lang bepaalde werkzaamheden moet doen ga ik me vervelen,” lacht ze.

Deze rol zit als gegoten 

In de jaren die volgen veranderen Ina’s werkzaamheden steeds opnieuw, precies zoals ze het het liefste heeft. Juist daarom zit de rol van projectondersteuner als gegoten. Van het opvangen van consultancy-werk tot het maken van nieuwsbrieven, en van facturatie tot de website updaten: ze kan én weet alles. Ina: “Ik kom helemaal niet uit dit vak. Toen ik hier kwam waren het vooral politiemannen, ze gooiden met termen waar ik nog nooit van gehoord had. Maar al doende leer je.”

Vrijheid om je te ontwikkelen 

En stoppen met leren staat sowieso niet op de planning: naast tussentijdse cursussen en trainingen behaalde Ina een paar jaar geleden haar certificaat Particulier Onderzoeker. “Je moet je kansen ook zien. Wil je een bepaalde kant op? Dan is ISP altijd bereid te kijken naar de mogelijkheden, er is altijd vrijheid om je te ontwikkelen, ook als je de ervaring of opleiding nog niet hebt,” zegt Ina. Ondertussen werkt Ina voor het Family Security Office. En hoe hectischer, hoe beter. Ze vertelt waarom: “Je dag loopt altijd voor 60% anders dan gepland. Ik houd wel van die afwisseling. Het moet goed geregeld worden en soms is dat een uitdaging. Dan denk ik: jongens, hoe gaan we dit aanpakken? Maar we brengen het altijd tot een goed eind.” En ligt er een nieuwe uitdaging? Dan staat Ina al klaar: “Zal ik het effe doen?”