Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Maakt u zich zorgen over de veiligheid van uw website, IT-infrastructuur, data of applicaties? Dat begrijpen we als geen ander. Hackers gaan per slot van rekening steeds gewiekster, professioneler en geavanceerder te werk. Steeds meer ondernemers delen uw zorg. Gelukkig kunt u hackers een stap voorblijven en preventief in actie komen. Met een zogenoemde pentest bijvoorbeeld. Een doelmatig middel om de kwetsbare punten van uw organisatie in beeld te brengen. Benieuwd naar onze pentest? Lees snel verder.

Wat houdt een pentest in?

Bij een pentest, ook wel penetratietest genoemd, probeert een ethical hacker op alle mogelijke manieren uw bedrijfsnetwerk, website of applicatie binnen te dringen. Onze eigen ethical hacker verplaatst zich in een kwaadwillende hacker met als doel de zwakke plekken en risico’s in uw systemen bloot te leggen. Hierbij wordt niet alleen gekeken hoe er kan worden ingebroken, maar ook in hoeverre de systemen kunnen worden gemanipuleerd voor verder misbruik. Bij een pentest stellen we onder meer de volgende onderzoeksvragen:

  • Tot welke onderdelen binnen uw IT-omgeving kan de hacker zichzelf toegang verschaffen?
  • Welke gegevens en informatie kunnen worden geraadpleegd?
  • Kunnen er aanpassingen in het systeem worden gedaan?
  • Kunnen er gegevens worden verwijderd?
  • Lukt het de hacker gegevens te kopiëren?

Wanneer kan ik een pentest uit laten voeren?

Tegenwoordig is haast iedere onderneming afhankelijk van digitale tools. Werken deze online tools niet naar behoren of komt de digitale continuïteit in het gedrang door een hack, dan heeft dit meestentijds ook grote impact op economische en financiële processen. Een pentest kan waardevolle inzichten opleveren voor alle organisaties die hun IT-veiligheid willen versterken. De directe aanleiding voor het uitvoeren van een pentest is voor iedere organisatie verschillend. Wij passen onze test altijd aan op uw situatie. De meest voorkomende situaties:

  • Er is sprake van een nieuwe website, een nieuw systeem of een bepaalde applicatie;
  • Er wordt gestart met een cyber awareness-traject;
  • Het algemene beveiligingsniveau van een organisatie wordt getest;
  • Er is sprake van een incident.

Wilt u meer weten? Download dan onze ‘dienstenkaart ‘Penetratietest’ voor meer informatie.

Download 'dienstenkaart 'Penetratietest'

 

De voordelen van een pentest

Het internet staat nooit stil, dus nieuwe risico’s liggen altijd op de loer. Heeft u als organisatie veel te maken met vertrouwelijke persoonsgegevens of is uw organisatie afhankelijk van de beschikbaarheid van uw IT-omgeving? Dan doet u er goed aan een periodieke pentest uit te voeren. Met het uitvoeren van de test krijgt u inzicht in de kwetsbare punten en de gevolgen daarvan binnen de IT-omgeving van uw organisatie. Op basis hiervan kunt u bepalen welke risico’s de hoogste prioriteit hebben en waarborgt u de continuïteit en kwaliteit van uw systemen.

Meer informatie

Naast het inschakelen van een ethical hacker, zijn er ook nog andere methodes om uw systemen te beveiligen tegen cyberaanvallen. Denk aan een cyber risicoanalyse, een kwetsbaarheidsscan of een phishing simulatie. Met een breed pakket aan diensten, helpen wij u de risico’s van cybercriminaliteit te verkleinen. Download voor een volledig overzicht onze dienstenkaart ‘Cybersecurity’ of neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op
Evert Slaman
Manager afdeling Fraude & Integriteit