Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Dagelijks ontvangen vele mensen, en dus ook uw medewerkers, phishingmails. Hackers proberen hiermee onder valse voorwendselen informatie te verkrijgen voor eigen gewin. Een phishingmail is in veel gevallen, op het eerste gezicht niet altijd van echt te onderscheiden. Het is daarom van groot belang dat uw medewerkers hier alert op zijn. International Security Partners kan u hierbij helpen door een phishing simulatie uit te voeren.

Wat is een phishingmail

Een phishingmail is een mail van cyber criminelen, waarbij ze een vermomde e-mail als wapen gebruiken. Het doel van deze mail is om de ontvanger van de e-mail te laten geloven dat het bericht iets is wat op hem van toepassing is, bijvoorbeeld een verzoek van de bank, of een te betalen factuur. De cyber criminelen proberen zo de ontvanger te verleiden om op de link te klikken. Wordt er op de link geklikt, dan loopt u het risico deze criminelen zichzelf toegang kunnen verschaffen tot al uw bedrijfsdata, of ze kunnen uw systemen platleggen.

Hoe werkt een phishing simulatie?

Een phishing simulatie start met het opstellen van een mail en het maken van een landingspagina. Hierbij hebben we u hulp nodig. Samen met u bespreken we de inhoud van de mail, u weet immers als geen ander wat er dagelijks binnenkomt, en kunt ons daarom de juiste input aanleveren.

Vervolgens verzenden wij de mail aan de door u opgegeven medewerkers. Dit kan naar alle medewerkers, maar dit kan ook naar een specifieke doelgroep. Wij monitoren hoeveel medewerkers op de link klikken en welke informatie hiermee ongewenst prijsgegeven wordt.

De resultaten van de phishing simulatie

Na het verzenden van de phishingmail hebben wij inzichtelijk hoe de mail werd ontvangen. De resultaten worden in een rapportage aan u gepresenteerd. In overleg met u stemmen wij af op welke wijze de medewerkers geïnformeerd worden. Uiteindelijk is het namelijk van belang dat de cyber awareness van de medewerkers wordt vergroot.

Deze resultaten helpen u bij het bepalen van een eventueel vervolgtraject.

De toegevoegde waarde van een phishing simulatie

Phishingmails zijn in veel gevallen niet van echt te onderscheiden, daarom vormen ze een groot risico voor uw organisatie. Door het verhogen van het bewustzijn van uw medewerkers, leren zij een phishingmail herkennen, en verkleint u de kans dat cyber criminelen via deze weg uw organisatie binnendringen.

Uw medewerkers zullen ongetwijfeld weten dat ze niet op bepaalde links moeten klikken, in mails van onbekende afzenders. Ook is vast bij hun bekend dat zij het webadres, van een link in een e-mail, eerst moeten controleren voordat zij hier op klikken. Helaas zien wij in onze dagelijkse praktijk dat organisaties, die deze mate van bewustzijn ervaren onder hun medewerkers, toch nog veelvuldig slachtoffer worden van phishingmails.

De voordelen van een phishing simulatie

  • Medewerkers leren phishingmails herkennen
  • Het verhoogt de cyber awareness van uw medewerkers
  • Het verkleint de kans dat uw organisatie slachtoffer wordt van een ransomware aanval
  • U krijgt een beeld van de cyber awareness onder uw medewerkers

Het vervolgtraject na een phishing simulatie

De resultaten van de phishing simulatie en het eventuele vervolgtraject bespreken we na afloop met u. Uit de simulatie kunnen verschillende adviezen en vervolgacties voort komen, wij helpen u hier graag bij.

Naast het doen van phishing simulaties, bieden wij de volgende cyber security diensten aan:

Bent u slachtoffer geworden van een phishingmail?

Bent u slachtoffer geworden van een phishingmail, of van een andere vorm van cyber criminaliteit, neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Wij kunnen u ondersteunen bij de te nemen vervolgstappen, en wij kunnen uw medewerkers trainen om herhaling te voorkomen.

Contact

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Heeft u direct ondersteuning nodig, dan zijn onze consultants 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Meer informatie?
Evert Slaman
Manager Fraude & Integriteit