Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Declaratiefraude, onterecht ziekteverzuim of gegevens lekken: er zijn veel verschillende soorten fraude die u kunt tegenkomen in uw bedrijf. In het geval van fraude geldt zeker: voorkomen is beter dan genezen. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig kan International Security Partner u helpen met het inzichtelijk maken van frauderisico’s. Met de mogelijke gevaren voor ogen, wordt het daadwerkelijk voorkomen van fraude een stuk makkelijker.

Waarom een fraudepreventieplan?

U weet inmiddels welke soorten fraude er zoal bestaan, maar nog niet hoe u kunt tegengaan dat ze in uw organisatie voorkomen. Het antwoord is simpel: met een preventief plan om fraude tegen te gaan.

Daarin staan alle mogelijke risico’s die in het bijzonder uw organisatie loopt. Met een advies om te voorkomen dat die risico’s werkelijkheid worden. Maar voor we tot die adviezen komen, voeren we een grondig onderzoek uit op het gebied van preventie van fraude. En daar vertellen we u graag meer over.

Hoe ziet een fraudepreventieonderzoek eruit?

Bij een onderzoek naar fraudepreventie brengen we de frauderisico’s die uw bedrijf loopt in kaart. Dit onderzoek wordt heel specifiek op uw bedrijf afgestemd. Want elke branche en elk bedrijf heeft natuurlijk andere potentiële gevaren.

Het resultaat is een uitgebreide risicoanalyse met risicoprofiel. Daarmee krijgt u helder op welke gebieden, bijvoorbeeld ICT- of tijdfraude, uw bedrijf het meeste gevaar loopt en welke punten u kunt verbeteren.

Als wij voor u aan de slag gaan met een onderzoek naar fraudepreventie, kijken we naar een aantal punten. Zo doen we uitgebreid onderzoek naar onder andere…

 • De bedrijfsactiviteiten
 • De bedrijfscultuur
 • De organisatorische- en fysieke beveiligingsmaatregelen
 • De administratieve organisatie
 • De interne controle
 • De bestaande procedures en maatregelen
 • Het fraudebewustzijn.

Aan de hand van de resultaten die daaruit rollen, brengen wij in kaart welke risico’s uw bedrijf loopt. En geven we vorm en inhoud aan een gepersonaliseerd fraudepreventieplan.

Die implementatie kunnen we indien gewenst ondersteunen met gerichte trainingen of workshops. Zo weet u zeker dat uw medewerkers goed op de hoogte zijn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Het opstellen van een fraudepreventieplan heeft dus veel voordelen voor uw organisatie. Op die manier krijgt u een beeld van de risico’s die uw bedrijf mogelijk loopt. En, minstens zo belangrijk, welke voorzorgsmaatregelen u kunt treffen om die risico’s te beperken. We zetten graag nog even op een rij wat International Security Partner voor u kan betekenen.

 • We voeren een grondig fraudepreventieonderzoek uit dat is afgestemd op uw type bedrijf en branche
 • We brengen in kaart welke mogelijke frauderisico’s uw bedrijf loopt
 • We stellen een uitgebreide risicoanalyse met risicoprofiel op
 • We adviseren welke verbetermaatregelen u kunt treffen om de risico’s te beperken
 • We stellen een gepersonaliseerd fraudepreventieplan op aan de hand van de onderzoeksresultaten
 • We bieden additionele services, zoals gerichte trainingen en workshops of het inzetten van een mystery guest, aan

International Security Partner is in het bezit van het keurmerk particulier onderzoeksbureau. Dit betekent dat we ons altijd houden aan de door het ministerie van justitie vastgestelde privacy gedragscode. Voor het keurmerk worden jaarlijks onze interne processen en procedures getoetst op naleving van wet- en regelgeving, integriteit en omgang met privacygevoelige informatie.

Meer informatie

Naast fraudepreventie, kunnen we u uiteraard ook helpen met ondersteuning bij directe fraude zoals diefstal, nevenwerkzaamheden en seksuele intimidatie.

Download voor een volledig overzicht onze dienstenkaart Fraude & integriteit. Heeft u nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Graag ontvang ik menukaart Fraude en integriteit