Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Te mooi om waar te zijn

Nog niet zo lang geleden verkocht de directeur van FC Den Bosch ´zijn ziel aan de duivel´.  Voor een financiële injectie van een Sjeik uit Dubai was de club bereid ver te gaan. Echter bleek deze Sjeik een acteur te zijn, ingehuurd door Pownews.

Contact FC Den Bosch en de Sjeik

De actie van Pownews begon met een aantal mail wisselingen tussen de fictieve Sjeik en de directie van FC Den Bosch. Zonder dat er een goede background check ging de club akkoord met een ontmoeting.

Tijdens deze ontmoeting gaan Guido van der Kamp (commercieel medewerker) en Willem Heeren, (Veiligheidscoördinator) akkoord met onder andere de volgende eisen van de Sjeik:

  • Trainer Kaiser wordt zonder pardon ingeruild voor Željko Petrovic;
  • Het huidige spelers materiaal moet vervangen worden;
  • Zwart geld wordt geaccepteerd als dit via de juiste kanalen loopt. ;
  • De clubkleuren zullen veranderen naar zwart-wit;
  • Vrouwen en mannen krijgen een aparte ingang;
  • Er zijn op dit moment geen homoseksuele voetballers bij FC Den Bosch, zo meldt de delegatie, en als ze er wel zijn, wordt het stil gehouden;

Gevolgen

Bovenstaande acties hadden verstrekkende gevolgen. De fans werden namelijk woedend op de directeur en eisten zijn ontslag. Sponsor Toshiba had aangekondigd om een nader onderzoek te laten instellen en zich te beraden of ze nog langer met deze club geassocieerd wilden worden. De KNVB sprak schande van het incident en heeft dit met de club besproken.

Door een slechte screening, onzorgvuldige correspondentie en domme uitlatingen had FC Den Bosch zich in een crisis genesteld met forse reputatie- en imagoschade en potentiële veiligheidsrisico’s als gevolg.

Hieruit blijkt maar weer, dat wanneer u met nieuwe onbekende investeerders zaken wilt doen, een goed onderzoek vooraf, geen luxe is en mocht e.e.a. toch escaleren in een crisis dan is het wel belangrijk om vooraf goed na te denken wat u gaat zeggen en gaat doen.

Klik hier voor meer informatie over crisismanagement.