Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Het belang van online informatiebeveiliging

In een wereld vol digitale middelen en online mogelijkheden verschuiven ook de veiligheids risico’s van uw online omgeving. Deze zogenaamde cyberrisico’s zijn in essentie niet anders zijn dan de traditionele risico’s. Hacking is immers hetzelfde als inbraak, ransomware is een vorm van afpersing, oplichting uit zich meer en meer in identiteitsfraude. Cyberrisico’s nemen toe in de Nederlandse samenleving, daarom vraagt de beveiliging van deze risico’s andere maatregelen.

Het organisatorische informatiebeveiligingsplan

Wij geloven dat cyberrisico’s het beste te reduceren zijn met een juiste balans tussen technische en organisatorische maatregelen op het gebied van informatiebeveiliging. Voor International Security Partners ligt de focus op de organisatorische maatregelen.

Wij helpen de organisatie om het gedrag van de gebruikers te beïnvloeden. Zo zorgen we ervoor dat genomen maatregelen in een informatiebeveiligingsplan optimaal benut worden. Wij kunnen u helpen met het opstellen van een protocol en een eventueel actieplan. Dankzij dit actieplan weet u wat u te doen staat wanneer uw organisatie wordt getroffen wordt door cybercriminelen.

Ook bieden wij ondersteuning bij het kenbaar maken van de cyberrisico’s binnen de organisatie, bijvoorbeeld door het geven van workshops of het inzetten van een Mystery Guest.

Wilt u weten of uw systemen voldoen aan de huidige ISO 27001 normen dan kunnen wij u daarin adviseren.
Zo bent u als klant optimaal beschermd tegen cyberrisico’s en bent u digitaal veilig!

Wat we voor u kunnen betekenen:

Online cyber-risicoanalyse
Bent u voldoende beschermd tegen cyber-risico’s?
Bekijk deze dienst
Cyber Mystery Guest
Toets de oplettendheid omtrent cybergevaren
Bekijk deze dienst

Wilt u weten of u weerbaar bent tegen cyberrisico’s?

Voor het inzichtelijk maken van uw cyberrisico’s en het verbeteren van uw online informatiebeveiliging maken wij gebruik van het door ons ontwikkelde en in de praktijk beproefde online cyber risicoanalyse. Daarmee ziet u in één oogopslag waar uw organisatie het meest kwetsbaar is en kunt u aan de hand daarvan een informatiebeveiligingsplan opstellen.

Heeft u vragen over uw digitale veiligheid, of heeft u interesse in een organisatorische scan? Neemt u dan contact met ons op.

Vormen van cyberrisico's in de zakelijke omgeving

• Ransomware:
Ransomware zorgt ervoor dat uw bedrijfsnetwerk gekaapt wordt waardoor u geen toegang meer heeft tot uw bedrijfsdata. Om weer toegang te krijgen moet u een bedrag betalen aan de criminelen. Uw bestanden worden letterlijk gegijzeld.
• CEO-fraude:
Bij CEO-fraude krijgt uw financiële afdeling een mail die afkomstig lijkt te zijn van uw CEO. Hierin vraagt de CEO om een bedrag over te maken naar een (buitenlands) rekeningnummer. Uiteraard is deze mail niet afkomstig van de CEO, maar van een crimineel die op deze manier geld naar zijn rekening laat overmaken.
• DDOS:
Tijdens een DDOS-aanval sturen criminelen grote hoeveelheid data naar uw server of website met als doel deze te overbelasten. Hierdoor kunt u de server of website niet meer bereiken.
• HACKEN:
Criminelen breken in in uw computersysteem om zo kwetsbare informatie te stelen of om illegale bestanden op uw netwerk op te slaan
• PHISING:
U ontvangt een e-mail met als doel het loskrijgen van persoonsgegevens. Criminelen proberen voornamelijk uw bankgegevens op te vragen om zo in te kunnen loggen op uw bank
• Menselijke fout:
Bij een bedoelde menselijke fout kan een boze (ex) medewerker belangrijke gegevens verduisteren of openbaar maken

Hoe kwetsbaar is uw onderneming?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over één van onze diensten? Laat dan gerust een bericht achter via onderstaand contactformulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.