Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Zijn uw medewerkers zich bewust van cybergevaren?

U denkt goed beveiligd te zijn tegen cyberaanvallen. Maar hoe zit het met de alertheid van uw medewerkers? Hun handelen kan immers van grote invloed zijn op de veiligheid. Om te toetsen of uw personeel zich voldoende bewust is van cyberrisico’s, hebben wij de Cyber Mystery Guest ontwikkelt.

Inzetten van de Mystery Guest

Voor het inzetten van de Mystery Guest door ISP zijn er twee mogelijkheden, die afzonderlijk, maar ook gezamenlijk ingezet kunnen worden.

  • 1. Het verzenden van een phishing e-mailbericht;
  • 2. Het bewust verspreiden/achterlaten van geprepareerde memorysticks op werkplekken.

Mystery Guest door middel van phishing

Met deze methode stellen we een e-mail op, welke we naar diverse functionarissen van uw organisatie verzenden. Met deze e-mail proberen we de gebruiker naar een bepaalde website te lokken. We registreren vervolgens vanaf welk werkstation de betreffende website is bezocht. Omdat het hier om een test gaat heeft dit uiteraard geen kwalijke gevolgen voor het netwerk.

Mystery Guest met geprepareerde USB-stick

We verspreiden geprepareerde USB-sticks, waarmee we de nieuwsgierigheid van de gebruikers op de proef stellen. Deze USB-sticks komen op verschillende werkplekken te liggen. Wanneer een gebruiker deze USB-stick in een werkstation plaatst, krijgen wij hier automatisch een bericht van. Dit bericht vermeldt op welk werkstation dit is gebeurd en wanneer dit heeft plaatsgevonden. Er staat geen bijzondere informatie op de USB-stick.

Verhoging bewustzijn en alertheid

Na de inzet van de Mystery Guest zijn uw medewerkers zich (nog) meer bewust van cyberrisico’s en hoe eenvoudig het is om ‘erin te trappen’. Het verhoogt het bewustzijn en meteen de alertheid. Ook een Mystery Guest inschakelen? Neem dan contact met ons op of bel 0320 284 141.

Neem contact met ons op
Evert Slaman
Algemeen directeur