Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Even het CV “opleuken”? Het gebeurt vaker dan u denkt!

Een potentiele nieuwe medewerker van één van onze opdrachtgevers, was aangenomen om een openstaande vacature te gaan vervullen. Onze opdrachtgever had veel tijd geïnvesteerd aan de voorkant in het werving en selectieproces. Zo waren er o.a. diverse gesprekken met de kandidaat gevoerd.

Nadat de kandidaat aangenomen was, moest hij voor de startdatum nog wel gescreend worden. Tijdens de pre-employment screening werd onder andere een CV analyse door ons uitgevoerd en werden er aan de kandidaat vragen gesteld over zijn arbeids- en studieverleden. Dit was voor de kandidaat reden om openheid van zaken te geven. Hij vertelde dat zijn CV er in werkelijkheid toch anders uitzag dan dat hij had doen voorkomen. Het was moeilijk om aan werk te komen en hij hoorde van andere mensen ook dat je je CV best iets mooier mag maken, aldus zijn verklaring.

Uiteindelijk is deze constatering voor onze opdrachtgever reden geweest om van de aanstelling van deze kandidaat af te zien. Immers was er geen sprake meer van wederzijds vertrouwen.

 

Wilt u meer informatie over screening, neem dan contact met ons op.