Controleer vooraf de achtergrond van uw medewerkers

Wat doet u als één van uw medewerkers niet de persoon blijkt te zijn die u dacht? Of als hij of zij toch niet de diploma's heeft die u vereist? Of erger nog; als u bent bestolen en het blijkt dat de dader, die u net had aangenomen, al eerder veroordeeld was voor vergelijkbare vergrijpen?

Dit zijn scenario's die we helaas vaker zien dan ons lief is. Helemaal omdat we weten dat deze risico's, inclusief gevolgen, grotendeels te voorkomen zijn met een pre-employment screening. Zo weet u zeker dat het verhaal dat de sollicitant vertelt, ook echt klopt.

Het uitvoeren van pre-employment screening door ISP

Bij een pre-employment screening gaan we uitvoerig het curriculum vitae van uw kandidaat na. Voor u bekijken we in hoeverre de informatie op het cv overeenkomt met de werkelijkheid.

Maar we kijken ook verder dan referenties en gaten in een loopbaan. We toetsen ook de betrouwbaarheid en integriteit van de betreffende persoon. We toetsen daarbij continu of constateringen een risico voor uw organisatie kunnen opleveren. Dit gaat verder dan het valideren van informatie/documentatie. Wij adviseren u over eventuele risico’s die de aanstelling van een nieuwe medewerker met zich meebrengt.

Bij pre-employment screening gaat het dus om nieuw personeel. Maar ook intern kan er een functie vrij komen waar medewerkers voor in aanmerking komen. In dat geval kunnen we u helpen met het uitvoeren van een in-employment screening.

Online webapplicatie

Wij maken bij het uitvoeren van de screenings gebruik van een online webapplicatie. Dat biedt de volgende voordelen:

  • Online screenings van het gewenste niveau aanvragen;
  • Look and feel van uw organisatie;
  • Alle screenings kunnen 24/7 live gevolgd worden;
  • Op elk gewenst moment inzicht in alle lopende en afgeronde screenings;
  • Zeer gebruiksvriendelijk voor gebruikers van elk niveau;
  • Snel en duidelijk proces;
  • U voldoet aan alle Nederlandse wet- en regelgeving.

Privacy

Vooropgesteld houden we bij alle screenings uiteraard rekening met de privacy van zowel u als uw sollicitant. Daarbij houden we bij de verwerking van de gegevens ons strikt aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Bij het vooraf screenen van de betreffende persoon vragen wij eerst nadrukkelijk toestemming. Toestemming om voormalige werknemers en andere referenten te benaderen.

Meer informatie?
Evert Slaman
Coördinator employment screening
We solve!
Wilt u ook zekerheid omtrent nieuwe medewerkers?

Liever geen risico's nemen? 100% zeker weten dat u de juiste man of vrouw voor de functie aanneemt? Bel of mail ons gerust voor al uw vragen, we beantwoorden ze graag.

Neem vrijblijvend contact met ons op
Contact