Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Controleer vooraf de achtergrond van uw sollicitanten

Na een prachtige brief, enkele sollicitatierondes en een persoonlijk gesprek denkt u het zeker te weten: deze sollicitant is de perfecte aanvulling op uw team. Om er zeker van te zijn dat uw indruk klopt en die persoon echt degene is die hij of zij zegt te zijn, kunt u een pre-employment screening laten uitvoeren. Meer weten? Neem dan contact op.

Pre-employment screening door ISP

Tijdens pre-employment screening wordt het curriculum vitae van uw kandidaat uitvoerig gecontroleerd. We bekijken in hoeverre de informatie overeenkomt met de werkelijkheid, controleren referenties en analyseren gaten in de loopbaan.

Daarnaast toetsen we de betrouwbaarheid en integriteit van de betreffende persoon. We houden in dit proces constant in de gaten of de constateringen risico’s voor uw organisatie zouden kunnen opleveren.

Wij checken niet alleen informatie en documentatie, maar controleren dit juist ook. We gaan met u in gesprek over de risico’s die het aanstellen van een nieuwe medewerker met zich meebrengt. Kortom: binnen de screening komen alle zaken aan bod waarmee u rekening moet houden bij het aannemen van een nieuwe medewerker.

Wilt u hulp met het aannemen van iemand voor een functie waarvoor alleen bestaande medewerkers in aanmerking komen? Kijk dan eens naar onze in-employment screening.

Online webapplicatie

Bij het uitvoeren van de screenings maken we gebruik van een online webapplicatie. Dit biedt de volgende voordelen:

  • Makkelijk een screening van het gewenste niveau aanvragen;
  • Passend bij de look and feel van uw organisatie;
  • Alle medewerker screenings kunnen 24/7 live gevolgd worden;
  • Op elk gewenst moment inzicht in alle lopende en afgeronde screenings;
  • Zeer gebruiksvriendelijk;
  • Snel en duidelijk proces;
  • Passend binnen de Nederlandse wet- en regelgeving.

Privacy

Vooropgesteld houden we bij alle screenings van uw mogelijke medewerkers uiteraard rekening met de privacy van zowel u als uw sollicitant. Daarbij houden we ons bij de verwerking van de gegevens strikt aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Bij het vooraf screenen van de betreffende persoon vragen wij eerst nadrukkelijk toestemming om voormalige werkgevers en andere referenten te benaderen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie?
Evert Slaman
Coördinator employment screening
We solve!
Wilt u ook zekerheid omtrent nieuwe medewerkers?

Liever geen risico's nemen? 100% zeker weten dat u de juiste sollicitant voor de functie aanneemt? Bel of mail ons gerust voor al uw vragen, we beantwoorden ze graag.

Neem vrijblijvend contact met ons op
Contact