Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Cyber Awareness Training

In een tijdperk waarin organisaties steeds afhankelijker worden van hun digitale werkomgeving, vormen cyberaanvallen een toenemende bedreiging. Om de weerbaarheid onder uw medewerkers te vergroten, heeft ISP het Cyber Awareness Programma in het leven geroepen. “We hebben invloed op onze systemen, maar minder op mensen. Terwijl zij juist een essentiële schakel zijn in de veiligheidsketen”, zegt Evert Slaman. “Daarom is het zo belangrijk te investeren in uw medewerkers en hen bewust te maken van de risico’s. Ons nieuwe programma helpt u hierbij.”

Waarom een nieuw cyberprogramma?

Al geruime tijd reizen onze consultants het land door om cyber-awareness trainingen te geven. “Een goede methode om de digitale weerbaarheid van uw organisatie te vergroten”, zegt Slaman. “Maar we merken tegelijkertijd dat een eenmalige training naar verloop van tijd weer wegzakt. De aandacht voor het thema verslapt, waardoor er toch weer risico’s op de loer lagen.” Risico’s die er niet om liegen. Want kon u vroeger een phishingmail makkelijk herkennen door de grote hoeveelheid spelfouten, tegenwoordig zijn deze mails nauwelijks nog te onderscheiden van ‘echte’ e-mails. Daarop besloot ISP een Cyber Awareness Programma in te richten, bedoeld om medewerkers continu scherp te houden. “Zo blijft cybersecurity top of mind en kan de continuïteit van de bedrijfsvoering gewaarborgd worden.”

 

Wat houdt het Cyber Awareness Programma in?

“In het Cyber Awareness Programma komen in feite verschillende diensten samen”, legt Slaman uit. “Waaronder onze awareness trainingen en phishingsimulaties. In het programma bieden we deze diensten echter niet één keer aan, maar worden uw medewerkers een jaar lang getraind met diverse content.” Denk daarbij aan videotrainingen, tips & tricks, nieuwsberichten en oefentoetsen. “Op die manier blijven uw medewerkers op de hoogte van de nieuwste bedreigingen en leren ze hiermee omgaan.” 

Iedere medewerker ontvangt het programma via de e-mail. “Een gemakkelijke en toegankelijke manier die aansluit bij de behoeften van een moderne organisatie.” ‘Maar wat nou als deze e-mails niet gelezen worden?’, horen we regelmatig. “Dan is de phishingsimulatie een goede test”, antwoordt Slaman. Daarmee toetsen we in feite of alle materie is opgevangen en of de trainingen zijn vruchten hebben afgeworpen. 

Wat zijn de voordelen van het Cyber Awareness Programma?

“Er bestaan natuurlijk ook al online platformen waar u een account kunt aanmaken om cybertrainingen en cursussen te volgen”, vertelt Slaman. “U kunt dan bijvoorbeeld uit vijftien phishingmails kiezen en kijken hoe uw medewerkers hierop reageren. Maar in veel gevallen zijn dit standaardtrainingen- en simulaties. Naar verloop van tijd hebben uw medewerkers dit al uitgespeeld. Bij ons is het meer maatwerk.”

Afhankelijk van het abonnement dat u kiest, kan het programma namelijk volledig afgestemd worden op de werkomgeving van uw medewerkers. “Binnen ons eigen systeem kunnen we volgen hoe medewerkers op het programma reageren”, zegt Slaman. “Hierdoor kunnen we veel gerichtere trainingen en phishingsimulaties aanbieden. Stel, we starten met het programma bij een organisatie. Dan maken we eerst een laagdrempelige phishingmail. Op die manier kunnen we het huidige awarenessniveau checken. Op basis van deze inzichten passen we de moeilijkheidsgraad aan en spelen we in op specifieke zwakke punten die we identificeren. Zo houden we het interessant en blijven medewerkers betrokken.”

Naast het verhogen van de cyberbewustzijn van medewerkers, biedt het Cyber Awareness Programma van ISP ook andere voordelen. Afhankelijk van het gekozen pakket ontvangt uw organisatie tot 10% korting op andere cyberdienstverlening, zoals pentesten en kwetsbaarheidsscans. “Dit stelt organisaties in staat om hun beveiligingsmaatregelen nog verder te versterken en mogelijke kwetsbaarheden op te sporen en aan te pakken.” 

Wilt u meer weten over het Cyber Awareness Programma? Neem contact met ons op. 

Meer weten over cyber awareness training

Meer weten over cyber awareness training