Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

“Cybersecurity zal in de toekomst alleen maar belangrijker worden”

Toen International Security Partners in 1987 werd opgericht, was cybercriminaliteit haast nog een zeldzaamheid. Maar door de explosieve groei van het internet en de vergaande digitalisering van onze samenleving, nam ook cybercrime een vlucht. “Van kinderopvang tot bouwbedrijf en tandartspraktijk tot overheidsinstantie, het beveiligen van online gegevens is vandaag de dag voor elke organisatie noodzakelijk”, vertelt Evert Slaman. “Daar kan ISP een belangrijke rol bij spelen.”

“Wij kruipen in het hoofd van een hacker”

“We zien vooral een toename in het aantal slachtoffers van phishing”, vertelt Evert Slaman. “Collega’s die door een e-mail naar een valse website gelokt worden. Niet zelden moeten organisaties enorme bedragen neerleggen om weer toegang te krijgen tot hun gegevens “Door awareness onder medewerkers te creëren en systemen goed te beveiligen, wordt de kans op een aanval kleiner. Dat kan bijvoorbeeld met een phishingsimulatie.” Bij een phishingsimulatie wordt een door ISP gecreëerde phishingmail naar medewerkers gestuurd om inzichtelijk te krijgen hoe kwetsbaar een bedrijf is en om cyber awareness te vergroten. “We kruipen eigenlijk in het hoofd van hackers en phishers. Juist daardoor kunnen we hen een stap voor blijven.”

ISP biedt een totaalpakket aan maatregelen

Volgens Slaman zal cybersecurity in de toekomst alleen maar belangrijker worden. “De focus zal steeds meer verplaatsen naar online beveiliging.” Dat betekent overigens niet dat ISP een volledig nieuwe weg inslaat. “Juist een totaalpakket aan maatregelen kan het verschil maken”, legt Slaman uit. “Als een hardware ‘fysiek’ wordt gestolen, kan dat grote consequenties hebben voor de digitale systemen van een onderneming. Datzelfde geldt andersom. Als online privégegevens uitlekken, kan dat ook juist tot fysieke risico’s leiden.”

“We kunnen organisaties volledig ontzorgen”

“Doordat we de beveiliging van systemen, personen en gegevens in de volledige breedte faciliteren, kunnen we van grote waarde zijn”, vertelt Slaman. “Dat is juist wat ons uniek maakt.” Waar meer traditionele ICT-bedrijven zich met name richten op het beveiligen van online systemen, richt ISP zich ook op offline maatregelen. “Bovendien zitten we niet alleen aan de preventieve kant, maar kunnen organisaties ook op ons rekenen indien het noodlot toeslaat. Hoe ga je daarmee om? Wat zijn de vervolgstappen? Wat kunnen we doen om de gevolgen in te perken? We bieden bijvoorbeeld ook ondersteuning bij het aansturen van een rechercheonderzoek en werken nauw samen met politie en openbaar ministerie. Zo kunnen we organisaties volledig ontzorgen.”

“Cybercrime is een maatschappelijk vraagstuk geworden”

Evert Slaman, zoon van oprichter Hans Slaman, startte in 2014 als tweede generatie bij International Security Partners. Lange tijd was Slaman verantwoordelijk voor het uitrollen van de screeningafdeling. “Dat hebben we in een korte tijd opgebouwd tot een grote en solide pijler binnen  ISP.” Sinds januari is Rivka van Doorn manager van de afdeling screening en backoffice. “Dat geeft mij de ruimte ook cybersecurity nog verder uit te rollen”, vertelt Slaman. “Ik zie daar nog zoveel kansen. En ik geloof ook dat het onze plicht is hierin te blijven groeien en investeren. Het bestrijden van cybercrime staat allang niet meer op zich. Het is een maatschappelijk vraagstuk geworden. En wij kunnen een bijdrage leveren aan een maatschappelijke oplossing.”