Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Guardey: De nieuwe security awareness game voor personeel

“Van alle hacks en datalekken komt 95% door menselijke fouten.” Stelt Guardey, ontwikkelaar van een security awareness game voor werknemers. 

Dagelijks ziet International Security Partners situaties waarin datalekken en hacks voorkomen hadden kunnen worden wanneer personeel juist getraind zou zijn. Guardey zag datzelfde probleem in de markt ontstaan, en bouwde een online training die personeel op interactieve wijze traint. “De meeste aanvallen zijn gericht op mensen die zich geen beveiligingsinfrastructuur of een ervaren IT-professional in hun team kunnen veroorloven”, vertelt Joeri van de Watering, CEO van de Rotterdamse organisatie. Daarom is het van belang dat personeel goed getraind wordt. Met Guardey dus. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een bewaker die helpt om veiliger zaken te doen in de digitale wereld.

De security awareness game is heel laagdrempelig. In twee à drie minuten per week leert de training medewerkers om te gaan met cyber security. De resultaten van de ‘game’ blijken hun vruchten af te werpen. Cases wijzen uit dat de wekelijkse training tot veel meer resultaat leidt dan een eendaagse training. Namelijk een beter behoud van kennis, enthousiasme onder de medewerkers én betere phishing-scores. 

De toekomst van Guardey en ISP

Tot nu toe werden security awareness trainingen bij ISP altijd persoonlijk gegeven in groepen van vijftien personen, maar dat kan vele malen efficiënter: “Met Guardey leveren we niet in op kwaliteit, maar neemt deze toe,” legt Evert Slaman, algemeen directeur bij International Security Partners uit. “We kunnen medewerkers nu vaker en korter trainen, met meer mensen tegelijkertijd én we kunnen de training gericht invullen.” Bovendien is de training laagdrempelig door de gamification. Het scorebord in de ‘game’ zorgt ook voor onderlinge motivatie onder collega’s. Zij gaan prestatiegericht met de training aan de slag en dat maakt dat de kennis over cyber security direct toeneemt. “Onder de streep levert de samenwerking tussen Guardey en ISP alleen maar winst op.” 

Samen met onze andere Cybersecurity diensten zoals pentesting en phishingsimulaties, kan International Security Partners als totaalleverancier een volledig en goed uitgerust pakket aan diensten op het gebied van Cybersecurity leveren aan opdrachtgevers, aldus Evert Slaman.

Benieuwd naar wat een security awareness training voor uw medewerkers betekent gericht op de gevaren voor uw business? We vertellen u er graag alles over. Neem contact met ons op via +31 320284141 of info@ispbv.nl.