Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Zorg dat uw medewerkers veilig kunnen reizen

Recente gebeurtenissen zoals aanslagen in Parijs, Brussel, Turkije, Indonesië en het Zika-virus in Mexico hebben ertoe geleid dat mensen die op reis gaan zich meer zorgen maken over hun veiligheid. Tevens roept het vragen op hoe risico’s vermeden kunnen worden. Deze zorgen en vragen spelen ook bij bedrijven, overheden en Hogescholen en Universiteiten die hun medewerkers frequent op zakelijke- of studiereizen sturen. Zij zijn immers verantwoordelijk voor het creëren van een veilige werkomgeving voor de medewerkers en/of studenten.

Veilig reizen

Wij ondersteunen organisaties in het ‘veilig’ reizen door middel van verschillende diensten.

  • Risk Assessment gericht op veilig reizen. Tijdens deze Risk Assessment wordt gekeken naar de specifieke risico’s in relatie tot het reizen naar en door het buitenland. Aandachtspunten daarbij zijn: wel/geen risicoland, reizen alleen of in groepsverband, doel & aard van de reis, duur van het verblijf, ervarenheid van de reiziger en dergelijke. Op grond van het verkregen inzicht in de potentiele risico’s kunnen maatregelen worden genomen om de risico’s te voorkomen, te beperken en/of te beheersen. Daarbij blijkt uit onze praktijk dat een reisverzekering niet in alle gevallen afdoende is.
  • Trainingen ‘veilig reizen’. Tijdens deze training geven wij do’s & don’ts op gebied van veiligheid tijdens reizen. Aandachtspunten hierbij zijn o.a.: veiligheid op luchthavens, veiligheid in hotels, reisvoorbereiding, her- en onderkennen van onveilige situaties en veilig gedrag tijdens reizen. Tevens besteden we aandacht aan wat te doen in onveilige situaties etc.
  • Landen rapportages/reisadvies. Wij maken analyses van actuele veiligheidssituaties in specifieke landen en of gebieden. Met behulp van ons internationale netwerk zijn wij zodoende in staat om u op basis van actuele en lokale informatie te adviseren.
  • 24/7 response. Aansluiting bij onze 24/7 response service biedt u gegarandeerde ondersteuning van een ervaren crisis consultant bij incidenten.

De volgende twee cases geven ook een goed beeld over onze dienstverlening op dit gebied: zorgen over zakelijke reis en ontzorging na terreuraanslag Jakarta.

Indien u meer wilt weten neem dan contact op ons.