Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Wat te doen met bedreigingen via internet

Via het internet is het gemakkelijk om (anoniem) je mening te geven en of bedreigingen te uiten. Bijna dagelijks horen en lezen we over bedreigende berichten via Social Media, nieuwssites etc. Zoals in dit artikel. Het is en blijft lastig om in te schatten hoe groot de dreiging in werkelijkheid is. De politie kan in dergelijke situaties niet altijd voorzien in de hulpbehoefte. Kenmerkend voor bedreigende situaties is dat het initiatief en daarmee de regie bij de dader ligt.

Aanpak – verkrijgen van regie

Jaarlijks verlenen wij veelvuldig ondersteuning bij situaties van bedreiging op grond waarvan wij hiervoor een in de praktijk beproefde en bewezen succesvolle werkwijze hebben ontwikkeld. Onze werkwijze is er op gericht om de regie op de situatie in handen te krijgen zodat de bedreigingen stoppen en (reputatie-)schade voorkomen wordt. Vaste onderdelen van onze aanpak zijn het maken van een risicoanalyse en daderprofiel, waarbij gebruik wordt gemaakt van specialistisch software.

Ondersteuning biedt rust en veiligheid

In onze praktijk zien we dat de rust en het zelfvertrouwen bij betrokken personen terugkeert vanaf het moment dat onze specialisten met hun werkzaamheden starten.

Wilt u meer informatie over deze ondersteuning? Klik dan hier of laat een terugbel verzoek achter.