Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Vervanging van uw router is niet zonder risico

In de afgelopen maanden zijn we diverse malen geconfronteerd met een plotseling niet goed functionerend woonhuis inbraakalarmsysteem.

Uit onze onderzoeken bleek dat de oorzaak hiervan niet zo zeer lag in het alarmsysteem maar in het feit dat er van internet service provider was gewisseld of op aangeven van de service provider een nieuwe router was geïnstalleerd.

Internet protocol – IP adres
Een alarmsysteem geeft meldingen door via IP (internet protocol) naar de PAC (particuliere alarmcentrale).

Om te kunnen communiceren met het internetnetwerk heeft uw internet service provider bij u thuis een router geïnstalleerd. De router verzorgt de communicatie tussen uw inbraakalarmsysteem en de PAC middels het Internet. Hiervoor wijst de router een intern IP-adres toe aan het alarmsysteem. Daarnaast heeft de router een zogenaamd extern IP adres om met het Internet te kunnen communiceren.

Vervanging van uw router
Krijgt u een andere router van uw internet service provider dan bestaat de mogelijkheid dat deze het inbraak alarmsysteem niet herkent omdat de oude router immers een ander intern IP-adres heeft toegekend aan het inbraak alarmsysteem. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat een alarmsignaal niet meer aankomt bij de computer van de PAC.

Overstappen naar een andere internet service provider
Het overgaan naar een andere internet service provider heeft tot gevolg dat er een nieuwe router wordt geplaatst en u ook een nieuw extern IP adres krijgt. Indien de wijziging van het externe IP adres niet wordt gecommuniceerd met de PAC leidt dat er toe dat het camerasysteem niet meer bereikt kan worden door de PAC.

Advies
Indien u van uw provider een nieuwe router krijgt of uw besluit om een andere internet service provider te nemen is het raadzaam om dit op voorhand door te geven aan de Family Security Office consultant. Deze zorgt er vervolgens in samenwerking met de installateur voor dat de verbinding van het inbraak alarmsysteem met de PAC goed blijft functioneren.

Indien u meer wilt weten neem dan contact op ons.