Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Vertrouwen op een betrouwbaar beveiligingssysteem

Uit onze meer dan 25 jaar praktijkervaring blijkt dat gebruikers van beveiligingssystemen, de systemen pas vertrouwen wanneer het een betrouwbaar systeem is. Dit klinkt logisch, toch blijkt dit in de praktijk niet altijd zo eenvoudig te zijn. Om te kunnen spreken van een betrouwbaar systeem is cruciaal dat u, als gebruiker, vooraf een goed beeld heeft wat u van het systeem verwacht. Dit vraagt om een analyse van potentiele risico’s, uitgewerkt in meerdere realistische risico—scenario’s.

Daarbij kijken wij verder dan alleen naar het te beveiligen object. Onze consultants brengen naast de locatie ook de omgeving in kaart en houdt rekening met de aanrijtijden van alarm opvolgdiensten. Wanneer bijvoorbeeld blijkt dat de alarm opvolgdienst 20 minuten nodig heeft om op locatie te zijn, dient hiermee rekening gehouden te worden met de inrichtingen van de beveiligingsmaatregelen.

De beste prijs kwaliteit verhouding
Voorwaarde is een functioneel programma van eisen waar het beveiligingssysteem aan moet voldoen. Voor het opstellen van dit programma zijn realistische risico scenario’s een must. Het opstellen van een functioneel programma van eisen vereist deskundigheid over zowel bouwkundige-, technische- als organisatorische beveiligingsmaatregelen.

Als onafhankelijk bureau geven onze consultants onafhankelijk en objectief advies op basis waarvan de beste leverancier geselecteerd kan worden. Zodoende zorgen wij er voor dat u, afgestemd op uw specifieke situatie de beste oplossing krijgt.

Kostenbesparing
Indien beveiligingssystemen al langere tijd functioneren kan het op basis van kostenoverwegingen zeer de moeite waard zijn om de bestaande situatie te herbeoordelen. Technische mogelijkheden zijn aan veranderingen onderhevig. Evenzo geldt dat risico’s kunnen wijzigen als gevolg van organisatie veranderingen en/of uitbreiding of inperking van activiteiten.

Wilt u advies op maat over de inrichting van uw beveiligingssystemen of een audit op uw huidige systemen, neem dan contact met ons op voor onafhankelijk advies.