Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Nieuw: Social Media Lab

Crion introduceert het Social Media Lab

Sociale media kunnen een crisis veroorzaken of verergeren. Mensen kunnen zich gemakkelijker verenigen via sociale media. Geruchten en emoties spelen mede door sociale media een nog belangrijkere rol in de beeldvorming. Daarnaast zorgt social media voor een enorme versnelling in de ontwikkelingen in een crisis. De eerste paar uur zijn bepalend voor het verdere verloop van de crisis. Dit alles stelt hoge eisen aan de crisismanagementvaardigheden van een organisatie. Daarom introduceert Crion het: “Social Media Lab”.

Het Social Media Lab biedt een besloten en veilige omgeving waarin praktisch geoefend kan worden in het monitoren van sociale media en de interactie met stakeholders. Door tijdens crisissimulaties gebruik te maken van het Social Media Lab wordt de dynamiek inzichtelijk die sociale media tijdens crisis situaties met zich meebrengt.

Deelnemers aan een crisissimulatie leren de belangrijkste do’s & don’ts van interactie toe te passen en krijgen inzicht in potentiële escalatierisico’s van sociale media. Daarbij wordt ingegaan op vragen zoals: Hoe vertaal je een crisismanagement- en crisiscommunicatie strategie naar een effectief social media beleid? Welke “tone of voice” kies je? Op welke berichten reageer je wel, en op welke niet? Wanneer doe je dat rechtstreeks en wanneer openbaar? En hoe zorg je voor integratie met de overige communicatie?

Crion biedt het Social Media Lab zowel als stand-alone simulatie als ook geïntegreerd in reguliere crisissimulaties aan.

Crion is een joint venture tussen International Security Partners en Bex communicatie. Wilt u meer informatie over dit product neem dan contact met ons op.