Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Voorkom ladingdiefstal, ontvang een TAPA-certificering

Steeds vaker worden bedrijven in de transportsector geconfronteerd met ladingdiefstal en verlies van hoogwaardige goederen. Vorig jaar werd er wereldwijd meer dan 300 miljoen euro aan lading gestolen. En die cijfers lijken alleen maar op te lopen. Om transportcriminaliteit tegen te gaan, worden er steeds strengere eisen gesteld aan verladers, waaronder een TAPA-certificering. 

Wat is een TAPA-certificering?

TAPA staat voor Transported Asset Protection Association, een non-profitorganisatie die ladingdiefstal helpt voorkomen door de beveiliging van het transport te verbeteren. Dit doet TAPA door samen met leden uit de transport- en logistieke sector beveiligingseisen vast te leggen, trainingen te geven en transporteurs volgens TAPA-norm te certificeren. 

Bedrijven met het TAPA-certificaat hebben aangetoond dat zij voldoen aan de beveiligingseisen voor de supply chain die zijn vastgelegd door TAPA. Kortom: met een 

TAPA-certificering wordt de veiligheid van een wagenpark en lading gewaarborgd. Dit draagt niet alleen bij aan een gevoel van vertrouwen en veiligheid bij transporteurs, maar óók bij klanten. Een TAPA-certificering dient daarmee tevens als kwaliteitskeurmerk waarmee aangetoond wordt dat een bedrijf in de transportsector voldoet aan de hoogste normen op het gebied van beveiliging. 

Wat kan ISP voor u betekenen?

Al bij het lichtste TAPA-certificeringsniveau (basisniveau 3) dient een bedrijf aan te kunnen tonen dat er maatregelen en procedures zijn om de kwaliteit van het personeel te waarborgen. Het opzetten en uitvoeren van een (pre)employment screeningsbeleid kan onderdeel zijn van deze TAPA-certificering. Dit houdt in dat de achtergrond van personeel of potentiële werknemers onder de loep wordt gelegd om te controleren of personeel betrouwbaar en integer is. Het risico op ladingdiefstal wordt op die manier geminimaliseerd. 

ISP helpt u graag bij het opzetten en uitvoeren van een screeningsbeleid. Met een simpele, gedegen tool kunnen we u de volledige screening van uw personeel uit handen nemen. Zo voldoet u aan de gestelde eisen op personeelsgebied voor deze certificering.

Meer weten over een employment screeningsbeleid?

 

Meer informatie

Heeft u interesse of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Rivka van Doorn via +31 320 284 141 of door te e-mailen naar r.vandoorn@ispbv.nl.