Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Sociale media leidt tot inbraakgolf

Afgelopen donderdag, 1 november jl. maakten verschillende media melding van meerdere woninginbraken in Schoonloo (± 260 inwoners, midden Drenthe).

Sociale media

De aanleiding voor deze inbrakengolf heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met een kookdemonstratie in het dorp. De slachtoffers  hadden namelijk allemaal op Twitter en/of Facebook gemeld dat ze aanwezig zouden zijn bij deze kookdemonstratie. De inbrekers namen gretig kennis van deze publiek gedeelde informatie en waren dankzij deze informatie goed op de hoogte van het meest ideale moment om toe te slaan. Hieruit blijkt maar weer wat het effect van het gebruik van social media kan zijn. Wees dus terughoudend met het plaatsen van informatie, waar anderen uit kunnen herleiden dat u niet thuis bent. Denk hierbij ook aan het plaatsen van informatie met betrekking tot vakanties!

Familie Security Office

Wij zijn gespecialiseerd in het beperken van persoonlijke veiligheidsrisico’s. Door onze analisten wordt periodiek de sociale media onderzocht, zodat  er vroegtijdig geanticipeerd kan worden op mogelijke veiligheidsrisico’s.