Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Risico’s bij food-producenten

Voedsel en (gezonde) voeding staat in Nederland hoog op de agenda. Van Food-producenten wordt door de afnemers/retailers onvoorwaardelijke eisen gesteld aan de veiligheid van de producten. Er wordt in de sector voortdurend hard gewerkt aan de hygiëne-eisen en samenstelling van de producten.

‘Kwaadwillenden’

Het is ons echter opgevallen dat het benaderen van de productielijn door ‘kwaadwillenden’ wordt onderbelicht. Wij bedoelen daarmee dat de feitelijke beveiliging -en hebben van toegang tot de productielijn- niet altijd voldoende is afgedekt.

Wij denken daarbij aan openstaande dockdeuren, loopdeuren en nooduitgangen. Ook inlaadpunten voor vloeistoffen zijn vaak op het buitenterrein eenvoudig te bereiken en kan men daarmee verkeerde dingen doen.

Externe partijen, zoals toeleveranciers, uitzendkrachten, afnemers, schoonmaakmedewer-kers en onderhoudsbedrijven hebben vaak onnodig veel toegangsrechten. Met beschermende kleding, mutsen en/of mondbescherming vallen onbevoegden bovendien nauwelijks op.

Screening

Een goede screening van medewerkers bij hun aanstelling ontbreekt vaak. Dat het inhuren van uitzendkrachten -die vaak voor een kortere tijd bij u werken- een hoog risico oplevert is iets om bij stil te staan.

Misschien is dit korte artikel iets om over na te denken en eens met ons van gedachten te wisselen over uw situatie en samen kunnen we wellicht dit soort risico’s bespreken en waar nodig wegnemen of verlagen. Neem hier contact met ons op.