Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Prinsjesdag 2012, wat 2013 ons gaat brengen

“Nederland staat voor een opgave die grote veerkracht vraagt. We worden hard geraakt door de financiële crisis en het economisch herstel volgt niet vanzelf.” Aldus zei koningin Beatrix in haar troonrede op Prinsjesdag. Volgens enkele politici zullen we allemaal moeten inleveren en de broekriem zal nog verder aangehaald moeten worden.
Tel daar bovenop een bericht dat ik vernam vanuit de media, dat meer dan 30% van de gezinnen in Nederland moeite heeft om maandelijks normaal rond te komen en er is nog maar weinig fantasie voor nodig om te concluderen dat 2013 een uitdagend jaar gaat worden.

Naast deze somberheid viel mij een positief bericht op. In de komende twee jaar zal het huidige politieapparaat van 26 korpsen omgezet worden naar één nationaal korps. Daarbij wordt ons beloofd meer blauw op straat, snellere afhandeling van strafzaken en bedrijven moeten snel aangifte kunnen doen. Toen ik dit las moest ik terug denken aan wat iemand laatst tegen mij zei: ‘een reorganisatie lost niet het probleem van slecht functioneren op’. Zouden ze dit ook bij de politie weten; ik vraag het mij af als ik al die beloften lees.

Het is de dagelijkse realiteit op basis waarvan ik een groeiende kloof tussen rijk en arm in ons land voorzie in combinatie met een groeiende ontevredenheid onder delen van onze bevolking over de huidige maatschappelijke ontwikkelingen.

Alles overziend kan ik kan maar tot één bittere conclusie komen en die is dat in de komende tijd er rekening gehouden moet worden met een verdere toename van de criminaliteit.

Maar één ding is zeker en dat is dat wij met ons team van professionals u op de best mogelijke manier zullen blijven helpen en ondersteunen bij het oplossen van uw vraag of probleem. Niks, geen vage beloftes maar gewoon doen wat we zeggen en dat elke dag opnieuw zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Met vriendelijke groeten,

Hans Slaman
Algemeen directeur