Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Preventieve observatie; comfort en bescherming

Bij het nemen van beveiligingsmaatregelen in het kader van persoonlijke veiligheid geldt dat deze altijd in een juiste verhouding moeten staan tot de risico’s. Daarbij is ons uitgangspunt dat beveiliging de mens moet dienen en niet andersom.
Los daarvan speelt de veiligheidsbeleving van personen een belangrijke rol bij het bepalen van de te nemen beveiligingsmaatregelen.  De veiligheidsbeleving varieert van persoon tot persoon en is een subjectief gegeven, zo blijkt ook uit onze dagelijkse praktijk. Wat de een als veilig ervaart wordt door een ander juist als onveilig bestempeld.

Preventieve observatie als beveiligingsmaatregelen heeft, zo blijkt uit onze praktijk, een positief effect op de persoonlijke veiligheidsbeleving.

Doelstellingen van een preventieve observatie

  • Het vaststellen van eventuele verdachte situaties, zoals opvallende auto’s of personen;
  • Het verkrijgen van inzicht in de zwakke plekken van de bestaande beveiligingsmaatregelen;
  • Het toetsen van de afspraken met alle partners in de beveiligingsketen, zoals politie, particuliere beveiligingsorganisaties en installateurs.

Preventieve observatie: maatwerk
Hoe preventieve observatie wordt ingezet evenals de frequentie daarvan kan sterk verschillen per omstandigheid en is dus altijd maatwerk.

Bent u geïnteresseerd in onze mogelijkheden of wilt u een vrijblijvend kennismakingsgesprek over persoonlijke veiligheid, klik dan hier voor het maken van een afspraak.