Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Omgaan met (on)veiligheid…

Persoonsbeveiliging bleek in de afgelopen week een “hot item” te zijn. Bij drie compleet verschillende casussen kwam dit namelijk naar voren. Deze casussen hebben duidelijk één ding gemeen, namelijk het gevoel van onveiligheid.

De drie casussen die  het betreffen zijn:

  • Een juwelier die  weer was overvallen en  het echt zat is! Hij opperde om het leger in te zetten als bescherming voor winkeliers. Hij verwijst naar de situatie in Praag waar juweliers ‘twee gasten met mitrailleurs voor de deur hebben’. Meer informatie.
  • Roberto Mancini, trainer van Manchester City, werd tijdens de  wedstrijd Manchester City – Ajax geflankeerd door twee persoonsbeveiligers. De fans zijn namelijk zo ontevreden over het presteren van de club dat hij onder serieuze bedreiging staat. Meer informatie.
  • Dhr. Koelman (columnist) schreef een column in de ochtendkrant “Metro” die negatieve reacties opriep. Hierover zij hij zelf onder andere: ‘’Ik heb veel haatmail ontvangen. Ook e-mailberichten van beveiligingsbedrijven die hun diensten aanboden’’.

Zoals eerder gemeld zijn dit zeer uiteenlopende casussen. De overeenkomst is het gevoel van onveiligheid. Hieruit blijkt ook steeds weer dat veiligheid een subjectief gegeven is.

Dat is voor ons ook een belangrijk uitgangspunt bij het bepalen van een advies. Immers wat u als onveilig ervaart is van belang.

Wanneer u meer informatie wenst over persoonsbeveiliging of wanneer u andere vragen voor ons heeft, neem dan gerust contact met ons op.