Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Oud-hoogleraar VU fraudeerde op grote schaal

Een oud hoogleraar van de Vrije Universiteit heeft tijdens zijn 15jarige loopbaan veelvuldig gefraudeerd. Dit betrof zowel publicaties, onderzoeken, onderscheidingen en belangwekkende opdrachten. Dit heeft onderzoek van het VU uitgewezen.

Dit is niet de eerst keer dat een wetenschapper fraude blijkt te plegen en dit laat duidelijk zien dat de controle tekortschiet. Zowel de controle tijdens onderzoeken en de daarop volgende publicaties als in het voortraject waar iemand aangenomen wordt. Met dat laatst kunnen wij u helpen!

Door ons een pre-employment screening te laten uitvoeren voorkomt u dat de kandidaat wegkomt met cv-fraude. Wij checken alle feiten die hij op zijn cv vermeld en voeren een integriteitsinterview. Na aanleiding van het onderzoek rapporteren wij naar u met de bevinden zodat u de juiste beslissing kan nemen m.b.t. het aanstellen van de kandidaat.

Voorkom dat iemand bij u binnenkomt met leugens en neem contact met ons op. Of lees hier meer over onze dienst pre-employement screening.