Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

“Ontvoering” van uw computersystemen

Vanuit ons internationale netwerk werden wij gewezen op een nieuwe methode van cyber criminelen die zich momenteel in Mexico in een rap tempo ontwikkelt. Wat blijkt, criminelen breken in op computersystemen en nemen vervolgens de volledige controle daarvan over. Toegang tot computersystemen en databases is daardoor niet meer mogelijk. Vervolgens zoeken de criminelen contact en eisen enkele duizenden euro’s in ruil waarvoor de toegang tot het computersysteem wordt vrijgegeven.

Wat nieuw aan deze ontwikkeling is, is het feit dat er ‘losgeld’ geëist wordt om weer de vrije beschikking te kunnen krijgen over de computersystemen. Daarbij valt op dat, voor tot zover bekend, de geëiste bedragen relatief laag zijn.

Deze methodiek vormt vooral een risico voor het MKB, omdat hun computersystemen veelal minder goed beveiligd zijn dan die van grotere bedrijven die de beschikking hebben over een team van medewerkers die zich specifiek bezig houden met ICT security.

Uw bedrijfsvoering kan op deze wijze ernstig worden verstoord en mogelijk de continuïteit van uw organisatie in gevaar brengen. Wilt u weten hoe het staat met uw beveiliging? Of u wellicht risico loopt? Neem contact met ons op. Wij kunnen een security audit doen of specifieke ICT-security audit. Hierbij kijken wij scherp naar uw huidige situatie (nulmeting), identificeren wij mogelijke risico’s en adviseren wij u hoe deze te minimaliseren.