Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Live View mooie toepassing om PAC direct in te laten kijken op het camerasysteem

Live View is een mooie toepassing om een centralist van een Particuliere Alarm Centrale  (PAC) in staat te stellen, om na het ontvangen van een inbraakmelding of een overval alarm een visuele verificatie uit te voeren door in te kijken op het camerasysteem waar de inbraakmelding is veroorzaakt. Bij een positieve verificatie, als bijvoorbeeld duidelijk te zien is dat er een deur is opengebroken, worden de beelden door de centralist van de PAC direct doorgezet naar de politiemeldkamer.

Op deze manier wordt de politie in kennis gesteld van een ‘real time’-situatie en kunnen politiemedewerkers adequaat en precies worden aangestuurd waardoor de pakkans van een dader wordt verhoogd. Aangestuurde politiemensen ontvangen de beelden nu ook op smartphone of tablet zodat zij op de hoogte worden gehouden van bijvoorbeeld signalement daders of dat er wapens zijn gezien op de beelden.

In augustus 2011 is Live view geïntroduceerd als onderdeel van het landelijke programma Gewelddadige Vermogenscriminaliteit om vooral binnen het MKB overvallen terug te dringen. Op dit moment zijn alle particuliere alarmcentrales en politiemeldkamers in Nederland gefaciliteerd met de mogelijkheid van Live View.

Het Family Security Office van International Security Partners adviseert haar cliënten vanaf het begin dat Live View haar intrede deed om dit als integraal onderdeel van het inbraak alarmsysteem in te richten. De voorwaarden die hier voor gelden zijn:

  • Aansluiting bij een particuliere alarmcentrale.
  • Het inbraak alarmsysteem met het ondersteunende camerasysteem via internet aangesloten op de particuliere alarmcentrale.
  • Een juiste projectering van de camera’s waardoor een goed overzicht wordt verkregen van het object en verificatie van het alarm mogelijk is door de centralist.
  • Camera’s dienen over de juiste features te beschikken om kwalitatief goed beeldmateriaal te kunnen maken.

Live View wordt alleen gebruikt bij incidenten, alleen dan worden de beelden bekeken. Hierdoor wordt zoveel als mogelijk de privacy gewaarborgd.

Particulieren met een verhoogd risico (vermogend of vanwege een maatschappelijke status) welke ingeval van een overvalalarm doorgemeld willen worden naar de politiemeldkamer adviseren wij om Live View te gaan nemen. In de nabije toekomst zal de politie dit verplicht gaan stellen.

Mocht u nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op  klik hier.