Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Keyless entry; comfort en veiligheid in één

Ontgrendelen en vergrendelen van een slot zonder sleutel.

Bij auto’s kennen we de automatische portiervergrendeling. Soms wordt dit automatisch geactiveerd en ook gedeactiveerd als je uit- of in een bepaalde straal van de auto bent. Ook organisaties, zoals zorginstellingen maken geen gebruik meer van enorme sleutelbossen maar geven medewerkers een kaart/badge die vooraf is geprogrammeerd met specifieke toegangsrechten tot bepaalde ruimten.

De vraag naar slimme toepassingen om deuren te sluiten en te openen neemt behoorlijk toe en het aanbod is groot, juist ook voor particuliere woningen.

Het elektronisch openen zonder fysiek contact van een sleutel kan bijvoorbeeld met een kaart, biometrie en smartphone. Echter, dit is niet geheel zonder risico’s.

De smartphone is natuurlijk trendy maar wat als het netwerk niet bereikbaar is, de batterij leeg is, de elektronische code wordt gehackt of men heeft de deur dichtgetrokken en de smartphone ligt nog binnen. Gelukkig hebben fabrikanten slimme sluitsystemen in de markt gebracht die nog altijd in geval van nood met een sleutel zijn te openen. Daarbij komt dat het Politiekeurmerk Veilig Wonen de nodige voorwaarden stelt aan het veiligheidsniveau van deze elektronische sluitsystemen.

Wilt u toch de stap in de toekomst zetten om comfort en veiligheid in één te combineren, laat u zich alstublieft goed voorlichten om de veiligheid niet uit het oog te verliezen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.