Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Kennissessie cyberrisico’s

Zijn uw collega’s/medewerkers zich bewust van cyberrisico’s?

Deze vraag wordt in veel organisaties gesteld. Deze vraag wordt met name actueel wanneer er zich in een organisatie een besmetting van een malware heeft voorgedaan. Dan ontstaat de vraag, hoe het heeft kunnen gebeuren.

Op basis van onze ervaringen blijkt dat medewerkers onvoldoende kennis hebben van de werkwijze van cyberrisico’s. Hierdoor is en blijft naïef handelen het grootste gevaar!
Als we het hebben over een risico zoals “Man in the middle” weten waarschijnlijk vrij weinig medewerkers wat dit betekent en hoe dit in zijn werk gaat.
Wanneer we dit in “Jip en Janneke” taal uitleggen, beseffen medewerkers daarna maar al te goed dat ze email verkeer niet altijd maar moeten replyen, maar dat het juist goed is om nieuwe email berichten te starten, zodat je zeker weet dat je het juiste emailadres gebruikt.

Zo zijn er veel voorbeelden van cyberrisico’s, die vaak veroorzaakt worden door onachtzaamheid van gebruikers. Om deze onachtzaamheid om te buigen naar het bewust omgaan met digitale middelen, is het juist handig om medewerkers inzicht te geven in hoe cyberrisico’s werken.

Dit doen wij in onze interactieve workshops, die wij “kennissessie cyberrisico’s “ noemen.
Deze laagdrempelige kennissessies zijn bedoeld voor iedere gebruiker en kenmerkt zich juist door de cyberrisico’s in “Jip en Janneke” taal te bespreken.

Bent u geïnteresseerd? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.