Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Justis past teksten op VOG aan

Per 1 december 2020 past Justis de teksten aan op de Verklaring Omtrent het Gedrag voor natuurlijke personen (VOG NP), Verklaring Omtrent het Gedrag voor rechtspersonen (VOG RP) en de Gedragsverklaring Aanbesteden (GVA).

Wat verandert er?

De tekst op de voorkant van de VOG’s gaat er anders uitzien. Hierdoor verandert de indeling enigszins. Daarnaast heeft Justis een zin toegevoegd over het controleren van de echtheidskenmerken van de verklaring. Aan de inhoud van het document verandert niks.

De uitvoering van de checks van Justis zal eveneens hetzelfde blijven. Bij de beoordeling van een VOG-aanvraag kijkt Justis of u strafbare feiten op uw naam heeft staan die een risico vormen voor de functie of het doel waarvoor u de VOG aanvraagt. Sommige strafbare feiten vormen een bezwaar voor de ene baan of stage, maar voor de andere niet.

Hoe kan ik een VOG controleren?

International Security Partners checkt de VOG’s van kandidaten altijd voor onze screeningsklanten.

Als u geen pre-employment screening uitvoert, maar wel een VOG aanvraagt voor uw medewerkers, dan kunt u als werkgever zelf ook de VOG controleren. Hierbij kunt u op de volgende punten letten:

  • Het papier is voorzien van een raster en het blauwe Rijkslogo.
  • Het papier bevat een karakteristiek golvend watermerk.
  • Onder een UV-lamp blijft het papier donker en lichten kleine vezels in het papier en een beeldmerk rechtsonder op.
  • Onder een UV-lamp licht bij een VOG NP een rechthoek op om het blauwe N-nummer in de rechterbovenhoek. Bij een VOG RP en een GVA is dit een R-nummer.
  • In het papier is een hologram zichtbaar.

Daarnaast is elke VOG op een specifieke manier opgebouwd qua lay-out. International Security Partners checkt ook deze opbouw bij het controleren van de VOG’s van screeningkandidaten.

Wilt u meer informatie over de echtheidskenmerken van een VOG of over pre-employment screening? Neem dan contact met ons op.

Bron: www.justis.nl