Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Ingrijpende wijzigingen in het arbeidsrecht op komst

Op 18 februari 2014 heeft de Tweede Kamer een Wetsvoorstel aangenomen, waarin ingrijpende wijzigingen voor het Nederlandse arbeidsrecht beschreven staan. Zo verdwijnt onder andere de ontslagvergoeding en komt hier de transitievergoeding voor in de plaats. Bij beëindiging van de arbeidsovereenkomst op initiatief van de werkgever is deze verplicht om de transitievergoeding te betalen als het dienstverband twee jaar of langer heeft geduurd. In tegenstelling tot het huidige ontslagrecht is de werkgever ook verplicht om deze vergoeding te betalen indien een tijdelijke arbeidsovereenkomst (na een dienstverband van twee jaar) niet verlengd wordt.

Met ingang van de nieuwe wetgeving kan het dus nog interessanter worden om onderzoek te laten verrichten naar een frauderende medewerker waarvan het contract binnenkort afloopt. In tegenstelling tot de transitievergoeding kunt u in veel gevallen de onderzoekskosten wél verhalen op de frauderende medewerker!

Om u op een juiste wijze te kunnen adviseren op het gebied van fraude, fraudebestrijding en veiligheid, houden wij ook de aankomende wetswijzigingen nauwlettend voor u in de gaten.

Wilt u meer informatie over het doen van onderzoek naar een mogelijk frauderende medewerker of bent u opzoek naar advies over het voorkomen van fraude, neem dan contact met ons op.