Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Heb ik nu het juiste beveiligingssysteem?

Hoe weet je nu of je de goede keuzes maakt wanneer je een beveiligingssysteem wenst aan te schaffen? Wanneer wij onze klanten helpen bij het bepalen van de juiste maatregelen, is één van de eerste vragen die we stellen: Waarom wil je beveiliging? De vraag kan ook zijn: Waartegen wil je je beschermen?

Dit klinkt heel logisch, maar deze twee vragen zijn wel essentieel. Het optimale effect van beveiligingsmaatregelen zal worden bereikt wanneer er een goede balans is, tussen de levensstijl van het gezin en de te nemen maatregelen.

Voorbeeld: Stel je neemt een inbraakalarmsysteem, dat zowel kan detecteren op de begane grond en op de eerste verdieping. Wanneer je naar bed gaat, stel je het systeem in, alleen voor op de begane grond.
’s Ochtends vroeg wordt één van de kinderen wakker en besluit naar beneden te gaan. Echter hij/zij heeft geen idee dat de woonkamer “onder alarm” staat en het alarm gaat af. Je schrikt wakker en gaat snel kijken wat er aan de hand is. Je ontdekt dat je zoon/dochter naar beneden was gegaan en de kamer was binnen gelopen waardoor het alarm afging.

Wanneer deze situatie zich enkele keren herhaalt, dan is de kans erg groot dat je het alarmsysteem niet meer zal activeren en blijkt het dus een desinvestering te zijn geweest.

Wat was een goed alternatief geweest? Mogelijk wil je je beveiligen tegen inbraak en je hebt daarom voor een “normaal” inbraakdetectiesysteem gekozen. Wanneer wij een advies hadden mogen uitbrengen was ons advies zeer waarschijnlijk geweest, om een inbraaksysteem aan te schaffen dat trillingen op kozijnen detecteert, zodat je je toch vrij in de woning kan bewegen, zonder een alarm te veroorzaken. Juist vanwege de gezinssamenstelling in relatie tot het risico.

Kortom: wil je beveiligingsmaatregelen nemen, zorg dan dat je goed nadenkt wat voor effect maatregelen kunnen hebben op je bewegingsvrijheid en leef- en wooncomfort.

Wil je meer weten wat wij voor je kunnen betekenen, neem dan gerust contact met ons op.