Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Hans Slaman: Risico op ontvoering onderschat

Onze directeur Hans Slaman was een van de sprekers op het seminar: Ontvoering & Afpersing. Tijdens dit seminar, georganiseerd door Chubb, sprak Hans Slaman over het risico op ontvoering.

Onderschat

Ondanks de toenemende aandacht in de media onderschatten veel organisaties het risico op ontvoering. Vooral in landen van politieke instabiliteit, slechte economische omstandigheden en corruptie is dit een groot risico. Daar is voor de lokale bevolking ontvoering big business.

Hans Slaman waarschuwt: “Naïviteit is een grote valkuil: bedrijven en organisaties denken ondanks alarmerende berichten over een land als Jemen of Nigeria onterecht dat het daar wel los loopt qua veiligheid van hun medewerkers. Ik kom ook nog steeds bedrijven tegen die medewerkers naar landen sturen waar ik zelf nooit op vakantie zou gaan. Prima, maar maak van tevoren wel een risicotaxatie en een plan voor als het mis gaat.”

Reist u of uw werknemers naar risicolanden

Wanneer u of wellicht uw medewerkers naar risicolanden reizen kan het verstandig zijn om vooraf de risico’s inzichtelijk te maken, dit kunnen wij voor u doen door middel van een risicotaxatie. Met behulp van ons internationale netwerk vergaren wij informatie over het land en gebied om vervolgens gepaste maatregelen te treffen. Zo kunt u een stuk geruster naar deze landen reizen.

Wilt u meer informatie over reis en verblijfadviezen dan klikt u hier of neemt u contact met ons op.