Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Hans Slaman over de gijzeling in Parijs

Afgelopen week stond in het teken van de aanslag en daaropvolgende gijzelingen in Parijs. Vanuit zijn ervaring als onderhandelaar in gijzelingszaken en voormalig lid van een arrestatieteam was onze directeur Hans Slaman vrijdag de hele dag te zien op RTL. Tijdens de live uitzending gaf hij commentaar op de ontwikkelingen. In de RTL nieuwsuitzending van  vrijdagmiddag 18.00 uur gaf Hans Slaman een reactie op de ontknoping  de gijzelingen eerder die dag. Dit fragment is hier te bekijken (bij minuut 8:40 begint Hans Slaman zijn reactie).

Overzicht van de gebeurtenissen

Onderstaand een kort overzicht van de gebeurtenissen

Woensdagmiddag, 7 januari, stormden zwaarbewapende mannen het kantoor van het satirisch weekblad Charlie Hebdo in Parijs binnen om vervolgens 12 mensen te doden. De daders wisten na de aanslag te ontkomen waardoor er een klopjacht werd gestart door de Franse politie.

Op vrijdag 9 januari werd duidelijk dat twee daders zich ophielden in een drukkerij in Dammartin-en-Goële. Tevens zouden zij iemand in de drukkerij gijzelen. In reactie hierop heeft de politie het pand omsingeld en is in onderhandeling gegaan. Ten tijde van deze onderhandeling viel een derde verdachte een joodse supermarkt in Parijs binnen en gijzelde de mensen daar. In het AD vertelt Hans Slaman over het onderhandelingsproces en wat van invloed de tweede gijzeling heeft op de eerste.

Aan het eind van de vrijdagmiddag bestormde de politie kort achter elkaar  de drukkerij en de supermarkt waar de mensen gegijzeld werden. Tijdens deze bestorming werden zowel de twee verdachten in de drukkerij als de verdachte in de joodse supermarkt gedood. In een artikel van RTL nieuws vertelt Hans Slaman vanuit zijn politie ervaring over deze bestorming.

Hans Slaman, rtl i.v.m. gijzeling