Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Hans Slaman: “Je moet een gijzelnemer een opening bieden.”

Op 7 november vond er een drama plaats in Reuver (Limburg). Een 44-jarige man schoot eerst zijn 26-jarige ex vrouw/vriendin neer om vervolgens zijn 3-jarige dochter te gijzelen in het huis van zijn voormalige schoonouders. Tijdens de onderhandelingen met de politie gaf de man aan zich te willen overgeven, echter wou hij eerst nog even met zijn dochtertje knuffelen. De politie stemde hiermee in. Nadat de politie al enige tijd geen contact meer kon krijgen met de man besloot men, met behulp van het arrestatieteam om het huis binnen te vallen. Daar vonden zij de twee levenloze lichamen van de man en zijn dochter.

Hans Slaman over onderhandelen

Onze directeur, Hans Slaman, (onderhandelaar in internationale ontvoeringszaken) werd door verschillende media benaderd om zijn visie op deze zaak te geven. Heeft de politie bijvoorbeeld juist gehandeld?

Hier leest u een artikel waarin Hans Slaman die vraag beantwoordt en hieronder kunt u het interview beluisteren dat hij had met de NOS. Tevens was hij te zien op het RTL nieuws, deze uitzending kijkt u hier terug.