Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

“Food Forensics”

Op woensdag 20 april organiseerden wij, samen met Hogeschool Van Hall Larenstein, in de Johannes de Doperkerk te Leeuwarden voor onze relaties uit de voedingsmiddelen sector een gezamenlijke netwerkbijeenkomst rond het thema Food Forensics.

Daar gaven vertegenwoordigers uit levensmiddelenindustrie en researchsector input voor onderwijsontwikkeling. Als onderdeel van de Hbo-opleiding Biotechnologie richt de specialisatie Forensic Sciences zich met een nieuwe minor op: “identificatie van ongewenste beïnvloeding van levensmiddelenproductieprocessen”.

Dit beslaat een breed scala aan technieken voor detectie, identificatie en reconstructie. Dit wordt dus Food Forensics genoemd.

In een ontspannen en constructieve sfeer werd uit diverse invalshoeken relevante input geleverd als basis voor de ontwikkeling van de nieuwe onderwijseenheid, die vanaf februari 2017 zal worden opengesteld.

De bijeenkomst werd positief afgesloten met de intentie tot een vervolgbijeenkomst in het najaar.