Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Extra financiële risico’s als gevolg van wijzigingen arbeidsrecht

De Eerste Kamer heeft op 3 juni 2014 tijdens de plenaire behandeling ingestemd met de voorgestelde wetswijzigingen voor wat betreft het werken met arbeidscontracten voor de duur van maximaal zes maanden.

Voor u als werkgever, betekent dit het volgende:

Huidige situatie
In de huidige situatie kunt u, als werkgever, in een arbeidsovereenkomst voor de duur van maximaal zes maanden een proeftijd opnemen. Hierdoor heeft u gedurende de proeftijd de mogelijkheid om kosteloos afscheid te nemen van uw nieuwe werknemer. Nu de Eerste Kamer heeft ingestemd met de voorgestelde wetswijziging op dit punt zal dit vanaf 1 juli 2015 niet meer mogelijk zijn.
Situatie vanaf 1 juli 2015
Indien u na 1 juli 2015, met een werknemer een arbeidsovereenkomst aangaat voor de duur van maximaal zes maanden, kunt u geen proeftijd meer overeenkomen. Mocht u binnen een maand afscheid willen nemen van de werknemer, dan kan dit niet meer kosteloos. Kortom dit brengt voor de werkgever extra (financiële-) risico’s met zich mee.

Risicobeperking – pre employment screening
Als u ondanks het wegvallen van de proeftijd toch met contracten van maximaal zes maanden wilt werken, dan is pre- employment screening voor u zeer interessant. Onze pre- employement screening brengt namelijk vooraf de risico’s bij het aannemen van deze persoon in beeld. Hierdoor zult u minder snel voor verassingen komen te staan en weet u beter wie u in huis haalt.

Wilt u meer weten over pre- employment screening, klik dan hier.