Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Executive protection door International Security Partners

Hoge bomen vangen veel wind. Dat geldt zeker als u eigenaar, bestuurder, directie- of raadslid van een grote en succesvolle organisatie bent. De buitenwereld beschouwt u vaak als de verpersoonlijking van de organisatie. Dit houdt in dat er aan de ene kant met bewondering naar u wordt opgekeken, maar ook dat eventuele beleidswijzigingen of veranderingen in het bedrijf u persoonlijk worden aangerekend. Dit zorgt ervoor dat u zowel erg waardevol als kwetsbaar bent.

Risico’s
International Security Partners heeft dankzij jarenlange ervaring op het gebied van Executive protection een schat aan informatie over de risico’s die deze Executives kunnen lopen.

De meest relevante risico’s voor de executives zijn in volgorde van waarschijnlijkheid:

  • Bedreiging*
  • Afpersing
  • Ongeval
  • Dreiging**
  • Inbraak in woning
  • Overval in woning
  • Ontvoering

* Bedreiging gedefinieerd: er zijn concrete aanwijzingen/bewijzen waaruit blijkt dat er een actie gericht zou worden tegen de bestuurder of/en zijn familieleden.

** Onder dreiging wordt verstaan dat, er vanuit de maatschappij en/of zakelijke omgeving  veranderende omstandigheden zijn waardoor er mogelijk tijdelijke aanvullende beveiligingsmaatregelen noodzakelijk zijn

Risicomanagement: “Risico = Kans x Effect”
Een risico wordt bepaald door de kans dat een incident kan plaatsvinden en het effect dat een incident heeft. Risico beperkende maatregelen zijn er dan ook op gericht om de kans en/of het effect te reduceren.

Bewustzijn creëren
Het is bewezen dat risico’s in gunstige zin te beïnvloeden zijn door kennis van risico’s (bewustzijn) en gedrag. Door bewust te zijn van persoonlijke veiligheidsrisico’s zal dit, zo blijkt uit de praktijk, leiden tot gedrag waardoor de kans aanzienlijk kleiner wordt om slachtoffer te worden van een incident.

Aandachtsgebieden
De specialisten van ISP zijn dagelijks bezig met het creëren van deze bewustwording bij onze executives. Samen met de executives werken zij aan bewustwording op gebieden als gedrag, vervoer, reizen, woning, werkplek en evenementen.

Executive protection
Om het Executive Plan tot een goede uitvoer te kunnen brengen, is een eenduidige en centrale coördinatie en aansturing vereist. Hierbij kunnen wij voor u een uitstekende partner zijn. Meer weten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek.