Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Belgische spionnen geven zichzelf prijs op het internet

Wij hebben al vaker gemeld dat mensen moeten oppassen met wat ze privé schrijven op sociale media. Dit lijken de medewerkers van de Belgische geheime dienst echter niet te beseffen, die delen via LinkedIn en Facebook dat ze voor de Staatveiligheid werken.

Hierdoor is het zeer eenvoudig (bijvoorbeeld door de zoekopdracht ‘staatsveiligheid’) te achterhalen wie voor de Belgische geheime dienst werkt. De staatveiligheid directie noemt dit zelf ook: Een enorm veiligheidsrisico, maar we kunnen er niets tegen doen’. Ze kunnen er namelijk niets aan doen omdat een verbod op het privé gebruik van sociale media op veel weerstand van de vakbonden zou stuiten.

Uit dit voorbeeld wordt maar weer eens pijnlijk duidelijk dat mensen, vaak uit onwetendheid, onnodige risico nemen door persoonlijke informatie op sociale media te plaatsen. Wij adviseren dan ook om vooral uw gezonde verstand te gebruiken en na te denken, wat wel en wat niet kan in relatie tot uw functie, werk en in relatie tot uw eigen veiligheid.  

Mocht u interesse hebben in een gesprek hierover contact met ons opnemen.