Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Zorgen over zakelijke reis

Een van onze relaties benaderde ons omdat hij, met zijn familie, een aantal projecten van zijn bedrijf in Noord Afrika wou bezoeken. De ondernemer maakte zich zorgen over eventuele persoonlijke veiligheidsrisico’s die hij en zijn familie daar zouden lopen. Hij vroeg ons om een risicobeoordeling te maken van de te bezoeken landen en de daarbij door hen uitgestippelde reis en advies te geven over eventuele maatregelen.

Dankzij ons Internationale netwerk van security professionals en onze lokale contacten, verkregen we de gewenste informatie voor het kunnen maken van een gedegen risico analyse.

Analyse van de informatie liet zien dat in het algemeen de situatie in de te bezoeken regio zeer onstabiel is en er in één te bezoeken gebied alleen in januari al 5(!) aanslagen zijn geweest. Bij deze aanslagen ging het zowel om bermbommen als zelfmoordterroristen. Daarnaast konden lokaal in onze ogen onvoldoende veiligheidsgaranties worden gegeven.

Op grond van ons negatief reisadvies heeft onze relatie besloten om de voorgenomen reis af te gelasten.

Aandachtspunten voor ons bij het opstellen van een security travel advies zijn: lokale omstandigheden; algehele veiligheidssituatie; politieke stabiliteit; recente veiligheidsincidenten; escape plan in geval van een incident.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van reis- en verbijfadviezen klik dan hier of neem contact op.