Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Verzekeraar wordt gehackt

Een hacker weet toegang te krijgen tot de computerbestanden van een bestuurslid van een beursgenoteerde verzekeraar op het moment dat hij thuis muziek van het internet downloadt op zijn computer.

Het bestuurslid denkt dat het om een grap gaat en negeert ieder contact. De hacker stapt naar een landelijk dagblad wat leidt tot een publicatie. De hacker neemt contact  op met de verzekeraar en eist een geldbedrag. Als de verzekeraar niet op zijn eis ingaat, dreigt hij alle bestanden te overhandigen aan het landelijk dagblad.

We worden ingeschakeld en starten met het inrichten van een crisismanagementteam. De gehackte informatie blijkt koersgevoelig te zijn. We ontwikkelen verschillende scenario’s op basis waarvan ze communicatiereacties en ander maatregelen voorbereiden. Er komt contact met de hoofdredactie van het landelijk dagblad wat ervoor zorgt dat de bestanden worden teruggegeven en dat er geen verdere publicaties meer komen. Er is nauw contact en overleg met de politie en het Openbaar Ministerie. De hacker wordt opgespoord, waarna aangifte wordt gedaan.