Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Hoe maak ik mijn bedrijfsrisico’s inzichtelijk?

Mocht er onverwacht uitval zijn van een dienst of middel binnen uw organisatie, weet u dan welke stappen te ondernemen om dit op te lossen?

Wij kunnen u hierin de helpende hand bieden. Vooraf inventariseren we wat de vitale onderdelen/ processen zijn binnen uw organisatie, waarna we gezamenlijk bepalen hoelang dit proces “out of business”mag zijn. Vervolgens gaan wij alternatieve mogelijkheden aandragen die zorgen voor back up mogelijkheden bij uitval van één of meerdere bedrijfsprocessen.

Deze inventarisatie geschiedt middels een zogenaamde Business Impact Analyse (BIA).

Bij een BIA wordt bepaald hoe snel en in welke mate een organisatie (reputatie)schade kan ondervinden bij onverwachte uitval van middelen of diensten. De BIA richt zich met name op de gevolgen (impact) van een calamiteit en welke kwetsbaarheden zich waar in een organisatie bevinden. Er wordt hierbij onder meer gekeken naar financiële, personele, juridische, organisatorische en maatschappelijke gevolgen en reputatieschade.

Door het verkrijgen van inzicht in de kwetsbare plekken van de organisatie groeit het risicobewustzijn. Dit risicobewustzijn is de basis van waaruit vervolgstappen gezet kunnen worden om adequate maatregelen te treffen om de gevolgen van deze risico’s te beperken.

Meer informatie?
Dirk van der Woude
Relatiebeheerder en Partner

E-Learning van ISP

Wilt U weten of onze E-Learning past binnen uw organisatie, neem contact met ons op voor een gratis proefaccount.

Meer informatie