Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

De brief was sterk, de sollicitatierondes verliepen soepel en in het persoonlijke gesprek wist de kandidaat u absoluut te overtuigen. Oftewel: u heeft de perfecte aanvulling op uw team gevonden. Toch? Om er écht zeker van te zijn dat uw nieuwe medewerker betrouwbaar en integer is, kan het verstandig zijn een pre-employment screening te laten uitvoeren.

Wat is pre-employment screening?

Een pre employment screening (PES) is een uitgebreid onderzoek waarbij de achtergrond van een sollicitant of nieuwe medewerker onder de loep wordt genomen. Met een screening brengen we het arbeidsverleden in kaart en checken we onder meer of het cv klopt met de werkelijkheid, of de opgegeven diploma’s daadwerkelijk behaald zijn en wat opgegeven referenten zeggen over de sollicitant. Op basis hiervan kunnen we bepalen hoe integer en betrouwbaar een kandidaat is.

Wij kennen onze klanten en weten wat ze doen
ISO 27001 gecertificeerd
Ruim 35 jaar ervaring

Is pre employment screening toegestaan?

Een screening van potentiële werknemers is toegestaan, mits er aan aan de wettelijke voorwaarden wordt voldaan:

 • De werkgever moet een gerechtvaardigd belang hebben voor de screening
 • De screening moet noodzakelijk zijn 
 • De werkgever moet de sollicitant vooraf informeren over de screening
 • De resultaten moeten gedeeld worden met de sollicitant 

Bij alle screenings houden wij uiteraard rekening met de privacy van zowel werknemer als sollicitant. Daarnaast voldoet International Security Partners bij het verwerken van de persoonsgegevens aan de eisen zoals opgesteld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Wat kan ISP voor u doen?

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom biedt International Security Partners een breed scala aan dienstverlening die u helpt uw systemen optimaal te beveiligen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wilt u een intake inplannen voor een Pre employment screening? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvend de ‘Menukaart’ Screening downloaden

Hoe werkt een pre-employment screening?

Met onze eigen webapplicatie kunnen werkgevers heel eenvoudig een screening aanvragen en kunnen sollicitanten makkelijk en snel de gewenste gegevens aanleveren. Het is mogelijk de look and feel van een organisatie te integreren. Bovendien kunnen alle screenings 24/7 gevolgd worden. Vraagt u een screening aan via onze applicatie, dan voldoet u aan alle Nederlandse wet- en regelgeving. Onder een pre-employment screening vallen de volgende onderdelen:

 • NAW-gegevens (naam, adres, woonplaats)
 • Controle van geldig legitimatiebewijs
 • Controle van het CV
 • Verificatie van diploma’s
 • Nagaan van opgegeven referenties
 • Beoordeling van financiële gegevens (BKR-registratie)
 • Inzichtelijk maken van crimineel verleden (Verklaring Omtrent Gedrag, justitieel onderzoek, strafblad)

Is pre-employment screening wettelijk verplicht?

Volgens de identificatieplicht zijn werkgevers verplicht het identiteitsbewijs van werknemers te controleren. Het ID-bewijs wordt onder meer gecheckt op geldigheid en echtheidskenmerken. Daarnaast is het in sommige beroepen wettelijk verplicht een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te hebben. Denk aan medewerkers ambtenaren, zorgpersoneel en docenten. Voor bepaalde functies, bijvoorbeeld in de kinderopvang, is een volledige pre-employment screening wettelijk verplicht. In andere branches, bijvoorbeeld bij financiële instellingen, kunnen werkgevers sollicitanten vragen toestemming te geven voor een screening.

Meer informatie

Wenst u de betrouwbaarheid en integriteit van uw huidige werknemers te onderzoeken? Kijk dan eens naar onze oplossingen op het gebied van in-employment screening. Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van pre-employment screening voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Graag ontvang ik de menukaart Screening

Neem contact met ons op
Rivka van Doorn
Manager afdeling Screening & Backoffice

tweefactorauthenticatie