Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Onderzoek naar de dood van een medewerker

Een Nederlands bedrijf werd geconfronteerd met de dood van hun leidinggevende in Nigeria, als gevolg van een aanslag. Deze leidinggevende verbleef met een aantal andere medewerkers en plaatselijke krachten in een daarvoor speciaal opgerichte en zwaar bewaakte compound, vlak bij het bouwproject. (Nigeria, zeker in de Delta, staat bekend om de criminaliteit en de risico’s van aanslagen, kidnaps en berovingen).

Wij werden verzocht te onderzoeken in te stellen.

Er kwamen allerlei vreemde zaken aan het licht aangaande het gedrag van deze leidinggevende. Ze riepen niet alleen veel vragen op aangaande het omgaan met plaatselijke medewerkers en bewoners, maar ook had hij zichzelf tegen de harde instructies in een buitengewoon risicovolle situatie begeven.

Hij maakte bijvoorbeeld geen gebruik van een speciale sterke 4-wheeldrive car, waarmee je snel weg kunt komen, was zonder verplichte voldoende bewapende politie op pad gegaan.

De aangifte van de overval bij de Nigeriaanse politie leverde enige activiteit op en een rapportage met uitgangspunten die in Nederland verder rechercheren de moeite waard zouden maken. Maar de daders werden tot op heden niet achterhaald; Of in ieder geval niet gearresteerd.