Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

Onderzoek belangenverstrengeling

Een medewerker van onze opdrachtgever, was als manager, verantwoordelijk voor de aansturing van een afdeling waar software programma’s werden getest. Deze testen werden voornamelijk uitgevoerd door ingehuurde specialisten. Deze specialisten laten zich als ZZP’er door organisaties inhuren.

Bij onze opdrachtgever waren gedragsregels van kracht over de wijze waarop er ingehuurd werd. Men maakte gebruik van zogenaamde preferred suppliers. De stelregel was dat er alleen via een van deze preferred suppliers ingehuurd werd. Er gingen geruchten rond dat de betreffende manager een belang had bij inhuur van ZZP’ers via een van de preferred suppliers.

Wij werden gevraagd een onderzoek in te stellen naar deze geruchten.

Een uitgebreide informatie analyse en het daarop volgend onderzoek werd vastgesteld dat de desbetreffende manager een indirect belang had bij één van de preferred supplier. Uit ons onderzoek bleek dat deze manager privé omgang had met de eigenaar van deze preferred supplier en bovendien een zakelijke relatie onderhield met de echtgenoot van diezelfde eigenaar.

Op grond van onze onderzoeksresultaten concludeerde onze opdrachtgever dat er sprake was van tenminste de “schijn van belangenverstrengeling”, wat voor hen aanleiding was tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst met de manager.

Voor meer informatie over onderzoek kijkt u hier, of neemt u contact met ons op.