Contact of direct ondersteuning nodig?
+31 320 284141

NOS: ‘Dure horloges maken kwetsbaar’

“Neemt het risico voor bekende en vermogende mensen toe?” Die vraag stelt NOS naar aanleiding van de gewapende overval op Ali B bij zijn huis in Almere. Een terechte vraag ook, want de lijst met BN’ers die de afgelopen tijd slachtoffer werden van geweld en beroving wordt steeds langer. Onlangs schreven we al over de beroving van Lil Kleine en gewelddadige overval op Mark Gillis, maar ook de namen van onder andere Nikkie de Jager, René van der Gijp, Fred van Leer en Gordon staan op de lijst met slachtoffers.

Moeten BN’ers zich zorgen maken of zelfs maatregelen treffen? Afgelopen vrijdag, 26 november, interviewde de NOS directeur Hans Slaman over mogelijke veiligheidsrisico’s voor publieke figuren. Veel mensen zijn zich niet bewust van hun kwetsbaarheid. ‘Dat overkomt mij niet’ is volgens Slaman de basishouding van veel Nederlanders. Met bewustzijn begint het uiteindelijk allemaal. En als je dat dan bent, wat mag dan wel of niet? “Van mij mag alles, zeg ik dan. Want die mensen hebben zelf hard gewerkt voor hun succes. Maar je moet niet naïef zijn: er zijn criminelen die hier misbruik van maken.” Benieuwd naar het volledige interview? Klik dan hier

In de afgelopen tientallen jaren heeft ISP talloze klanten ondersteunt vóór, tijdens en na een crisissituatie, waaronder (gewelddadige) overvallen, bedreigingen of berovingen. Wij denken graag met onze klanten mee en adviseren hen over mogelijke maatregelen. Daarnaast  ondersteunen we slachtoffers onder meer bij de gesprekken met politie en justitie, we adviseren over de omgang met de media, we bieden begeleiding aan de slachtoffers en andere betrokkenen én zetten indien nodig en gewenst 24-uurs persoonsbeveiliging in.